Φώφη Γεννηματά: Να κάνουμε το pasokification παρελθόν…

19:02 14/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Στον νεολογισμό pasokification που έχει επιβληθεί στο διεθνές πολιτικό λεξιλόγιο και σημαίνει ότι ένα κόμμα υφίσταται τρομακτική συμπίεση λόγω της κρίσης και των πολιτικών λιτότητας, έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο διεθνές συνέδριο «Greece forward, προοδευτικές λύσεις για το σήμερα και το αύριο».

Το συνέδριο

διοργάνωσαν την Τετάρτη στην Αθήνα το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» της Άννας Διαμαντοπούλου και το thin tank του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάσιμο Ντ΄ Αλέμα Foundation for European Progressive Studies (FEPS).

Για το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική συμπαράταξη ο στόχος της επόμενης περιόδου είναι διπλός, είπε η Φώφη Γεννηματά, εξηγώντας: «Αφενός να τελειώνουμε τη συζήτηση περί grexit, αφετέρου σε ότι μας αφορά να κάνουμε το pasokification παρελθόν: Μέσα από μια διαδικασία αυτοκάθαρσης, επανένωσης, ανανέωσης και αναγέννησης ενός προοδευτικού τρίτου δρόμου, μέσα από μια διαδρομή αξιόπιστου πολιτικού λόγου ενάντια στον λαϊκισμό και τον συντηρητισμό από όπου και αν προέρχεται.

Μέσα από μια νέα αρχή. Και σε αυτήν την προσπάθεια κάναμε μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, και κινήσεις πολιτών,με χιλιάδες στελέχη, φίλους και φίλες, εθελοντές και εθελόντριες, ένα πρώτο βήμα: Θέτουμε λοιπόν τέρμα στην διαρκή αποδυνάμωση του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα, ενώνουμε την κατακερματισμένη κεντροαριστερά χωρίς κόμπλεξ, χωρίς λαϊκισμούς, αλλά με συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης».

Στην μακροσκελή της ομιλία η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε ιδιαίτερα σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, την απουσία διεθνούς σχεδίου εξόδου από την κρίση, ενώ το κατηγόρησε ότι τορπίλισε την διαδικασία εξόδου της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια το φθινόπωρο του 2014. «Δημιούργησε ελπίδες, είπε χαρακτηριστικά, που διαψεύδονται καθημερινά. Ξανά στα Μνημόνια, στην τρόικα, στα «προαπαιτούμενα», στις επιβαρύνσεις των πολιτών, στην ύφεση και την ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα