Γερμανική χυδαιότητα: «Η Ελλάδα είναι μπουρδέλο»!

14:51 16/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Με τον χυδαίο τίτλο «Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο» κυκλοφορεί το γερμανικό περιοδικό Focus, που και παλαιότερα είχε απασχολήσει τη διεθνή κοινή γνώμη εμφανίζοντας την Αφροδίτη να χειρονομεί προκλητικά.

Ο ρεπόρτερ που έγραψε το άρθρο Πίτερ Σέιφερτ, έμεινε στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες, ώστε να σχηματίσει πλήρη εικόνα, και εμπνεύστηκε τον τίτλο από τη φράση ενός Έλληνα, τον οποίο -όπως λέει- συνάντησε.

«Κρίση,

χρέη και διαφθορά: Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι απογοητευμένοι και επιλέγουν ως διέξοδο στα διλήμματα που τους ταλανίζουν ή την άκρα Αριστερά ή την άκρα Δεξιά. Η απελπισία είναι διάχυτη σε όλη την επικράτεια της χώρας», επισημαίνει ο απεσταλμένος του Focus.

«Η αντιμετώπιση που είχα από τους Έλληνες σε καμία περίπτωση δεν ήταν εχθρική, αλλά μάλλον φιλόξενη. Το να με κεράσουν, ως Γερμανό μία ρακί ή ένα κρασί ήταν κάτι σαν ζήτημα τιμής», γράφει.

«Στα Νοσοκομεία δε λειτουργούν τα χειρουργεία, δεν υπάρχουν φάρμακα, και οι περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα φάρμακα από την τσέπη τους. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, ενώ όσοι εργάζονται έχουν υποστεί δραστικές περικοπές, το κράτος είναι υπερχρεωμένο, δεν υπάρχει πουθενά προοπτική και ελπίδα. Η Ελλάδα με τους 11,2 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους άδεια μαγαζιά, αστυνομία παντού. Οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται βαθιά απογοητευμένοι. Μια απογοήτευση που μετατρέπεται σε οργή και θα εκφραστεί την Κυριακή στις κάλπες. Στην ύπαιθρο επιβιώνεις. Οι άνθρωποι φυτεύουν λαχανικά και φρούτα, εκτρέφουν κότες και ζώα και κάπως επιβιώνουν. Στην Αθήνα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.
Η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία, είναι ένα μπουρδέλο» φέρεται να δηλώνει κάποιος κ. Γιώργος, 60χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα στο γερμανικό περιοδικό.

Κλείνοντας, το ρεπορτάζ εστιάζει στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι εκπροσωπώντας την ελληνική Αριστερά ενδέχεται να είναι ο νικητής των εθνικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα