Γκάλοπ GPO στην Αττική: Πρώτος ο Σύριζα, τρίτη η Χρυσή Αυγή

15:24 16/1/2014 - Πηγή: Aixmi

Προβάδισμα του Σύριζα σε όλες τις περιφέρειες του Λεκανοπεδίου δείχνει γκάλοπ της GPO για την ιστοσελίδα newpost.gr.

Στη Β’ Αθηνών και στο υπόλοιπο Αττικής η διαφορά του από τη ΝΔ είναι σημαντική, ενώ για πρώτη φορά προηγείται και στην Α’ Αθηνών.
Όπως γράφει

ο Τάκης Θεοδωρικάκος «το προβάδισμα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα διαμορφώνεται λόγω εισροών από όλα τα κόμματα».

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 55% των πολιτών βλέπει με απαισιοδοξία το μέλλον, εκτιμώντας ότι τα επόμενα 2 -3 χρόνια τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Το βάρος της απαισιοδοξίας πέφτει περισσότερο στις ηλικίες 45 -60 ετών.

«Πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα», σημειώνει ο επικεφαλής της GPO, «που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξε με γνώμονα την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την προσδοκία εξόδου από την κρίση. Η ομάδα αυτή βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο σήμερα, λόγω μείωσης των εισοδημάτων της και υπερφορολόγησης».

Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι απ’ την ηλικιακή αυτή κατηγορία ψήφισαν ΝΔ, στις προηγούμενες εκλογές, και τώρα ή δηλώνουν ότι προτίθενται να μετακινηθούν στον Σύριζα ή βρίσκονται στο χώρο των αναποφάσιστων.

Αξιοσημείωτη, επίσης, είναι η προϊούσα κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο. Με το ζόρι ξεπερνά το όριο εκλογικής επιβίωσης του 3%.

Στα ίδια και χειρότερα επίπεδα βρίσκεται και η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα