Η COSCO δεν «χτύπησε» για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

18:23 1/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Η κινεζική COSCO δεν υπέβαλε προσφορά για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, δήλωσαν πηγές.

Η COSCO 601919.SS αναμενόταν να συμπράξει με άλλους επενδυτές στον διαγωνισμό που προκήρυξε πέρυσι η κυβέρνηση για την κατασκευή και λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου για 60 χρόνια, ενός επενδυτικού σχεδίου αξίας 250 εκατ. ευρώ, με στόχο να καταστήσει την Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο

της Ευρώπης.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών έληξε στις 16.00 ώρα Ελλάδα και είχε αναβληθεί δύο φορές φέτος, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνους στους επενδυτές να προετοιμαστούν.

Τελικά με την κατάθεση μίας δεσμευτικής προσφοράς από την Κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση και την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου Θριάσιου Πεδίου από την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Εκτός από την COSCO και οι εταιρίες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας Grivalia GRIr.AT και Εθνική Πανγαία PANGr.AT, δεν κατέθεσαν προσφορά.
«Η σχέση μας με το Θριάσιο συνδεόταν με την COSCO», δήλωσε στέλεχος της Εθνικής Πανγαία που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Στο βαθμό που η COSCO δεν κατεβαίνει, ούτε εμείς (θα κατέβουμε). Εξάλλου εμείς δεν είμαστε βασικός χρήστης».

Keywords
Τυχαία Θέματα