Η Γαλλία στον τελικό μετά από 16 χρόνια

00:14 8/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Την έχουν αυτή τη συνήθεια. Το έκαναν το 1984, το επανέλαβαν το 1998 και είπαν να το βιώσουν και τώρα. Σε κάθε τουρνουά που στήνουν στα μέρη τους, οι Γάλλοι δεν αφήνουν άλλον να το χαρεί. Ετσι λοιπόν στο διάβα τους άφησαν πίσω και τη Γερμανία πάνε στον τελικό της Κυριακής ως το μεγάλο φαβορί για την κούπα κόντρα στον Φερνάντο Σάντος και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ας όψεται ο Αντουάν Γκριεζμάν, με τον Ούγκο Γιορίς να κρατάει πίσω όποτε χρειάστηκε. Οι Τρικολόρ ήταν ουσιαστικοί, τυχεροί, βασίστηκαν στα λάθη των αντιπάλων τους, καθάρισαν με 2-0 και έχουν πλέον την ευκαιρία να σηκώσουν

το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία τους.

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά και για 10 λεπτά δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να αλλάξουν έστω δεύτερη πάσα ή να φτάσουν στο κέντρο.

Κορυφαία στιγμή τους μάλιστα σε αυτό το διάστημα ήταν ο εκπληκτικός συνδυασμός που έστησε ο Γκριεζμάν, αλλά στο σουτ του (6′) ο Νόιερ αντέδρασε σωστά. Σταδιακά οι Γερμανοί ισορρόπησαν και κυριάρχησαν για το δικό τους 20λεπτο. Το πλασέ του Μίλερ (13′) πέρασε άουτ, ενώ στο σκαστό του Τσαν (14′) και στο μακρινό του Σβάινσταϊγκερ (26′) ο Γιορίς φώναξε παρών.

Προς το φινάλε του ημιχρόνου το ματς άνοιξε και στο 45′ έγινε απρόσμενα η ζημιά για τα Πάντσερ. Σε κόρνερ, ο Σβάινι πήδηξε με υψωμένο χέρι και δόθηκε σωστά πέναλτι. Ο Γκριεζμάν ευστόχησε και έφτασε το πέμπτο γκολ στη διοργάνωση, πηγαίνοντας φουλ για πρώτος σκόρερ της.

* Η Γαλλία δεν είχε νικήσει τη Γερμανία σε μεγάλο τουρνουά από το Μουντιάλ του 1958 (6-3)!

* Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία ηττήθηκε από οικοδέσποινα EURO έπειτα από τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, στην οποία προκρίθηκε στα πέναλτι!

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ (60′ Μουστάφι), Εκτορ, Κίμιχ, Τσαν (66′ Γκέτσε), Σβάινσταϊγκερ (79′ Σανέ), Κρόος, Ντράξλερ, Οζίλ, Μίλερ

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Σανιά, Εβρά, Ματουιντί, Σισοκό, Πογκμπά, Παγιέ (71′ Καντέ), Γκριεζμάν (90′ Καμπάιγ), Ζιρού (77′ Ζινιάκ).

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα