Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

23:51 14/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Το τιμόνι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων πέρασε σήμερα από τον Χαράλαμπο Αθανασίου στη Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου, την πρώτη γυναίκα που παίρνει τα ηνία της Μεγαλύτερης Δικαστικής Ένωσης της χώρας. Μάλιστα, η πρότασή της για συγκρότηση ενός ενωτικού προεδρείου στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι “τάσεις” έγινε δεκτή, αφού στόχος της νέας προέδρου είναι να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα του κλάδου, χωρίς διασπάσεις.

Κύριο μέλημα της νέας προέδρου η αναβάθμιση του κύρους των δικαστών,

το οποίο πιστεύει ότι έχει τρωθεί και η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας τους. Η κ. Θάνου μίλησε στην aixmi.gr και έδωσε έμφαση στον ρόλο του Έλληνα δικαστή απέναντι στον πολίτη, στον οποίο, όπως είπε, πρέπει να σταθεί αρωγός, στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα.

“Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί υλοποιήθηκε πρότασή μας για την συγκρότηση ενωτικού προεδρείου στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προεδρείου στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι απ’ όλες τις τάσεις. Όλοι μαζί ενωμένοι θα δραστηριοποιηθούμε πρωτίστως, για να αναβαθμίσουμε το κύρος της Δικαιοσύνης και την αξιοπιστία των δικαστικών λειτουργών και για να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία της έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί, καθ’οιοδήποτε τρόπο, να την παραβιάσει. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να εμπιστεύονται τον Έλληνα δικαστή. Ο Έλληνας δικαστής θα πρέπει να συμπεριφερθεί ως πνευματικός άνθρωπος και να ταχθεί επικεφαλής στους αγώνες, όχι μόνο για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και για τα συμφέροντα των δικαστικών λειτουργών, αλλά και για την προστασία του Έλληνα πολίτη, ο οποίος πρέπει να καταλάβει ότι θα έχει αρωγό τον Έλληνα δικαστή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα