Ηλεκτρονικό «μάτι» στις καταθέσεις έως και 15 χρόνια πριν!

17:54 27/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Ένας ηλεκτρονικός «ράμπο» στον φορολογικό «στρατό» κατά της φοροδιαφυγής. Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, θα δώσουν στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και του Κέντρου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου την τεχνική δυνατότητα να «βλέπουν» στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων, ακόμη και το 2000, δηλαδή ακόμη και πριν από 15 χρόνια.

Η δυνατότητα αυτή θα λύσει τα

χέρια των ελεγκτών για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων πόθεν έσχες ή αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας. Με την καταγραφή των τραπεζικών συναλλαγών του ελεγχόμενου, έως και 15 χρόνια πίσω, θα είναι εφικτή η σύνθεση του συνόλου του φορολογικού του προφίλ.

Παράλληλα, θα διευρυνθεί σημαντικά το πεδίο της φορολογικής ύλης που μπορεί να ελεγχθεί και να φέρει σημαντικά εισπρακτικά αποτελέσματα, καθώς έως και το 2010 που ίσχυε το τραπεζικό απόρρητο πολλοί από όσους είχαν «μαύρα» εισοδήματα (π.χ. ελεύθεροι επαγγελματίες) τοποθετούσαν κανονικά τα χρήματά τους στην τράπεζα χωρίς να φοβούνται ότι τα αδήλωτα εισοδήματά τους θα εντοπίζονταν από την εφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα