Ήρωας κόμικ έγινε ο Γιάνης Βαρουφάκης: WOW

08:59 14/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε βιβλίο κόμικ κυκλοφορούν οι… περιπέτειες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές κατά το α’ εξάμηνο του 2015.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, με τίτλο το αγγλόηχο επιφώνημα «WΟW» («Ουάου») το οποίο αναφώνησε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όταν ο τελευταίος στο τέλος της συνέντευξης Τύπου του είπε… «μόλις σκότωσες την τρόικα».

Δημιουργός της σκιτσο-ιστορίας η Χρύσα-Αριάδνη Κουσελά. Συνεργάστηκαν επίσης ο Άρης (Γρηγόρης)

Παπαδόπουλος, καθώς και ο Δημήτρης Σωτηράκης.

Όπως σημειώνει στον πρόλογο η έχουσα «την ιδέα, την έρευνα και την καλλιτεχνική διεύθυνση», η έμπνευση βασίζεται στα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων, όπως τα αντιλαμβάνεται ζώντας στην ελληνική κοινωνία. Και συνεχίζει: «Την εποχή της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, της παραβίασης του Συντάγματος αλλά και της κατάλυσης των ευρωπαϊκών ιδεωδών και θεσμών με τραγική κατάληξη για την Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015, παρακολουθώ τους συνανθρώπους μου να βυθίζονται στην εξαθλίωση, τους φίλους μου να μεταναστεύουν, τα παιδιά να υποσιτίζονται, τα ιδανικά να καταρρέουν». Επισημαίνει ότι η ιστορία του «WOW» ξετυλίγεται στον πραγματικό κόσμο και σε έναν παράλληλο φανταστικό κόσμο στην αρένα του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα