Καίνε σημαίες, καίνε και τον Τουρισμό μας οι ανόητοι…

12:50 16/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Η σημαντικότερη είδηση της τελευταίας εβδομάδας, που όμως δεν έλαβε την έκταση που θα της άρμοζε στα Μέσα Ενημέρωσης, ήταν ότι στη μεγαλύτερη έκθεση Τουρισμού -που γίνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο- διαπιστώθηκε πως όλες οι μεσογειακές χώρες θα έχουν
σημαντική αύξηση προσέλευσης τουριστών, με πρώτες την Ισπανία και την Τουρκία.

Ακόμα κι η Αίγυπτος, παρά τις τρομακτικές ταραχές του τελευταίου έτους, δείχνει σοβαρά σημάδια ανάκαμψης.

Μία μόνο η εξαίρεση. Η Ελλάδα

θα είναι η μοναδική από τις τουριστικές χώρες που θα παρουσιάσει μείωση τουριστών -θα προσεγγίζει ή και θα ξεπερνά το 10%.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η εικόνα αστάθειας, ανισορροπίας και
ταραχών, που παρουσιάζεται για την Αθήνα στα διεθνή Μέσα. Ιδίως στη Γερμανία, που αποτελεί και τη χώρα προέλευσης των περισσότερων τουριστών κάθε χρόνο, η εικόνα που αναπαράγεται είναι τρομακτική.

Οι ανόητοι, που καίνε ναζιστικές και γερμανικές σημαίες στο κέντρο της Αθήνας δεν έχουν συνειδητοποιήσει ή αδιαφορούν για την επίπτωση της ανοίκειας και άθλιας αυτής πράξεως τους. Πολλώ μάλλον που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και εκπρόσωποι του συστήματος, όπως οι συνδικαλιστές της αστυνομίας.

Μας έλεγε γνωστός ξενοδόχος: «Δεν είχα πάρει είδηση ότι καίγονταν
ναζιστικές σημαίες όταν ήμουν στην Ελλάδα. Το έμαθα στο Βερολίνο, όπου όλοι οι τουριστικοί πράκτορες ήξεραν και λεπτομέρειες και μου έλεγαν ότι πολλοί Γερμανοί φοβούνται να ταξιδέψουν στην πατρίδα μας διότι δεν γνωρίζουν τι θα συναντήσουν εκεί».

Η εξέλιξη αυτή στις στιγμές της τρομακτικής ύφεσης, που διέρχεται η
ελληνική οικονομία, είναι αποτρόπαιη. Διότι η μείωση του Τουρισμού, της μοναδικής σημαντικής πηγής εισοδήματος για την χώρας, θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και θα καταστήσει ακόμα δυσκολότερη την όποια προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει όλους εκείνους που, στο όνομα της δικαιολογημένης οργής, φόβου και αγωνίας του δοκιμαζόμενου λαού, έχουν μετατρέψει την Αθήνα -και όχι μόνον- σε επίκεντρο πρωτοφανών ταραχών με απρόβλεπτες συνέπειες και στην ελληνική οικονομία αλλά και στην συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι, δυστυχώς, προφανές ότι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον φόβο του λαού για τη ραγδαία πτώση του βιοτικού του επιπέδου, επιχειρούν (και σε μεγάλο βαθμό έχουν κατορθώσει) να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια χώρα όπου η βίαεπικρατεί.

Από τις ταραχές και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τα
γιαουρτώματα κατά δικαίων κι αδίκων, όπως ο δύσμοιρος δήμαρχος Ζακύνθου που έκανε το καθήκον του κι αποκάλυψε όλους εκείνους που παράνομα ηλεκτροδοτούντο.

Αυτές οι ακραίες συμπεριφορές, σε συνδυασμό με την τρομακτική αύξηση της εγκληματικότητας,, μετατρέπουν σταθερά την Ελλάδα σε τόπο αυθαιρεσίας, παρανομίας, πλήρους κατάλυσης των θεσμών και του κράτους δικαίου. Δυστυχώς με την ανοχή πολλών εξ ημών και κυρίως του πολιτικού συστήματος, το οποίο δεν διαθέτει την λαϊκή νομιμοποίηση να επιβάλει, ως έχει υποχρέωση το νόμο.<

Keywords
Τυχαία Θέματα