Κανείς δεν (φαίνεται να) μπαίνει σε κυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα…

01:35 11/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Η πρόταση Κουβέλη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με βασικό έργο την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και διάρκεια ζωής έως τις ευρωεκλογές του 2014, είναι μετέωρη μετά την ουσιαστική απόρριψή της από τον Σύριζα.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος την αξιολόγησε θετικά, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε ότι θα πάρει θέση αφού μιλήσει με τον πρόεδο του ΠΑΣΟΚ.

Στην

πραγματικότητα, το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι αν τα τρία αυτά κόμματα (η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ) θα δεχθούν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν το συζητά, παρότι δέχεται πιέσεις από μια πλευρά του κόμματός του να πει «ναι».

Αρνητικός είναι και ο Αντώνης Σαμαράς, αν και σημαντικά «γαλάζια» στελέχη, με πρώτο τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Αβραμόπουλο, διατυπώνουν την εκτίμηση ότι πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Απρόθυμος να απαντήσει θετικά είναι και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι ενδεχόμενη παραμονή του Σύριζα στην αντιπολίτευση θα αυξήσει περαιτέρω την επιρροή του.

Τυπικά το όλο θέμα θα μετατεθεί προς συζήτηση στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (πιθανόν την Κυριακή). Ουσιαστικά, όμως, μάλλον πρέπει να ετοιμαζόμαστε ξανά να πάμε στις κάλπες…

Keywords
Τυχαία Θέματα