Κάθε Τρίτη φτηνό φαγητό, ποτό, καφές – Ας το εκμεταλλευτούμε!

14:56 26/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Με το σύνθημα «Βγαίνουμε Αθήνα», τον περασμένο Μάιο, ο Δήμος Αθηναίων έκανε πραγματικότητα έναν από τους στόχους του : να ζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας και να τονώσει τον κλάδο της εστίασης.  Έτσι, για μια μέρα, κάθε Τρίτη, το κέντρο της πόλης, με την συνεργασία  επιχειρηματιών του κλάδου μετατρεπόταν σε πόλο έλξης, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να επισκεφθούν εστιατόρια και καφέ – μπαρ της πόλης, συμμετέχοντας επίσης σε πολιτιστικές δράσεις.

Με την προσπάθειά μας αυτή θελήσαμε να πάμε κόντρα στο

κλίμα απαισιοδοξίας, που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση και η ανασφάλεια των πολιτών.

Κάθε Τρίτη όλοι οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες της πόλης μας,  είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν πλούσια Μενού, ποτό, καφέ σε μια προσιτή τιμή, ίδια για όλα τα μαγαζιά που συμμετείχαν στην Δράση.

Με τις συμμετοχές των εστιατορίων και των καφέ , να αυξάνονται ραγδαία, αυξήθηκε παράλληλα και η κίνησή τους δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες να δοκιμάσουν μενού και να απολαύσουν το ποτό τους – ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα (οικονομικά) εστιατόρια και μπαρ.

Όπως τότε έτσι και τώρα , με στόχο την αναζωογόνηση της πόλης και κίνητρο την επιτυχία της προηγούμενης διοργάνωσης, ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει, πιστός στις υποσχέσεις του να ξαναζωντανέψει έμπρακτα την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια αυτή, οι επιχειρηματίες της εστίασης με συμμετοχές των καλύτερων εστιατορίων και σεφ, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Αθηνών, η Εθνική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου με προσφορές των πιο διάσημων εμφιαλωμένων ελληνικών κρασιών.

Τη συλλογική αυτή προσπάθεια στηρίζει επίσης, για τις μετακινήσεις,  και η Αττικό Μετρό Α.Ε.

«Βγαίνουμε Αθήνα» ξανά, και από την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, τα εστιατόρια , καφέ και μπαρ του κέντρου ανοίγουν και προσφέρουν Μενού 10€, Ποτό 5€, Καφέ 2€, Επώνυμο εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί 12€, και ατομική φιάλη κρασιού 3€.

Οι επισκέπτες μπορούν να αναγνωρίζουν τα καταστήματα που συμμετέχουν στην δράση από την σχετική αφίσα που θα έχουν αναρτήσει οι επιχειρηματίες, σε εμφανές σημείο της πρόσοψης, και από το site του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr.

*Η Εύα Κοντοσταθάκου είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα