Κορωνοϊός: Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν κρούσματα στην Ανταρκτική

15:06 22/12/2020 - Πηγή: Aixmi

Η απομονωμένη ήπειρος κατέγραψε τα πρώτα της κρούσματα κορωνοϊού, μετά την μόλυνση 36 Χιλιανών πολιτών με τον ιό.

Ανάμεσα στους νοσούντες συγκαταλέγονται ερευνητές, 26 μέλη του χιλιανού στρατού και 10 μηχανικοί.

Όλοι οι ασθενείς εργάζονταν σε ερευνητική βάση της Χιλής στην Ανταρκτική.

Με την είδηση της πιθανής τους μόλυνσης, ειδικοί υγείας από τη Χιλή μετέβησαν στην Ανταρκτική για να διεξάγουν τεστ PCR και να παράσχουν πρώτες βοήθειες στους νοσούντες.

Τρία μέλη του πληρώματος

του πλοίου βρέθηκαν εκ των υστέρων επίσης θετικά στον κορωνοϊό, ενώ πλέον όλοι οι ασθενείς έχουν επιστρέψει στη Χιλή, όπου και εισήλθαν σε καραντίνα.

Η κατάστασή τους πλέον θεωρείται πως βρίσκεται υπό έλεγχο και βαίνει καλώς.

Η πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως ήταν εν τέλει θέμα χρόνου να επηρεάσει ακόμα και μια από τις πλέον απομονωμένες περιοχές του πλανήτη, όπου ούτως ή άλλως οι δραστηριότητες στις 40 διαφορετικές ερευνητικές βάσεις που βρίσκονται εκεί είχαν περιοριστεί, προσαρμοζόμενες στα νέα δεδομένα.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ανταρκτική, καθώς και η περιορισμένη δυνατότητα παροχής περίθαλψης στο ίδιο της το έδαφος, την κατατάσσουν στις περιοχές υψηλού κινδύνου όσον αφορά την πιθανή μετάδοση και θνησιμότητα του ιού.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

The post Κορωνοϊός: Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν κρούσματα στην Ανταρκτική appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα