Κορυφώνονται οι αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα

15:48 10/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί η Αριστερή Πλατφόρμα, με κείμενο που φέρει τις υπογραφές των Κώστα Λαπαβίτσα, Θανάση Πετράκου, Στάθη Λεουτσάκου, Αντώνη Νταβανέλου και Σόφης Παπαδόγιαννη.

Στο κείμενο καλείται ο πρωθυπουργός να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών και επισημαίνεται ότι θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί συστηματικά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Σημειώνεται

δε ότι: «Η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους» και να εφαρμοστεί πρόγραμμα-γέφυρα για μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.

«Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο», συμπληρώνουν οι πέντε στο κείμενο τους.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε την αντίθεσή του με την πρόταση της κυβέρνησης στους εταίρους, δείχνοντας τον… τόνο των αντιδράσεων εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα