Κούλογλου: Η ΕΕ βλέπει ως εφιάλτη την επανάληψη της έντασης του καλοκαιριού 2015

18:38 22/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε συνέντευξη του στο Κανάλι Ένα 90, 4 FM ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι η EE και ιδιαίτερα η Κομισιόν, βλέπει ως εφιάλτη την επανάληψη της έντασης του καλοκαιριού του 2015, ιδιαίτερα με την ταυτόχρονη πιθανότητα ενός Brexit.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι, η Κομισιόν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και χαρακτήρισε συμβολική και ουσιαστική την κίνηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής

Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, να εντάξει και τις ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θέλοντας να δείξει ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα.

Αν επαναληφθούν τα ίδια πράγματα, συνέχισε, η Ελλάδα θα μπει σε πολιτική αστάθεια και αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο τεστ για την ΕΕ. Και τότε οι Βρετανοί ψηφοφόροι, αναρωτιέται κανείς, γιατί να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής σε μια Ένωση, η οποία σε όλα τα ζητήματα, από το προσφυγικό μέχρι το οικονομικό, δείχνει αυτή τη στάση.

Μίλησε επίσης για την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία εντάσσονται και η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, να προστατεύσει τα μυστικά των εταιριών δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτές να προσφύγουν δικαστικά κατά των δημοσιογράφων που τα αποκαλύπτουν. Αποκαλύψεις όπως τα Panama Papers θα είναι πλέον αδύνατες, είπε.

Για το προσφυγικό ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι οι χώρες έκλεισαν η μία μετά την άλλη τα σύνορά τους και έδωσαν σε εργολαβία το προσφυγικό στην Τουρκία γιατί δεν έχουν το θάρρος να πουν στην κοινή τους γνώμη ότι οι πρόσφυγες δεν αποτελούν πρόβλημα.

Όλες οι διεθνείς συμφωνίες για την προστασία των προσφύγων και ο ανθρωπισμός έχουν γίνει σήμερα σκουπίδι, είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μόνοι που ακόμα κρατάνε είναι οι Έλληνες και η στάση τους έχει αναβαθμίσει τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα