Κουβέλης: Η κόκκινη γραμμή μου και το πανηγύρι στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχασε τις εκλογές

11:41 25/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Φώτης Κουβέλης θεωρεί την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ως την τελευταία ευκαιρία για τη χώρα και είναι αποφασισμένος να τη στηρίξει ως το τέλος, θέτοντας ως μοναδική κόκκινη γραμμή την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Καταλαβαίνει ότι το κόστος για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους θα είναι πάλι μεγάλο, δεσμεύεται πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους προστατεύσει, αλλά επισημαίνει ότι η καλύτερη

προστασία τους είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ, γιατί αν επιστρέψουμε στην δραχμή αυτοί -πρωτίστως και κυρίως- θα υποφέρουν.

Μιλώντας στην Ημερησία (στον Δημήτρη Τσιούφο) απαντά στις επικρίσεις ότι έχει βάλει στο ράφι τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για επαναδιαπραγμάτευση και σταδιακή απαγκίστρωση απ’ το Μνημόνιο, με τη φράση «ο μαξιμαλισμός έχει αποδειχθεί κακός σύμβουλος, το ίδιο τα πολλά «αν», οι μπλόφες και τα παράλογα ρίσκα. Ας κατοχυρώσουμε τα δυο χρόνια επιμήκυνσης, ας προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουμε ανεξαρτήτως Μνημονίου και τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους».

Η κριτική του προς τον Σύριζα είναι και πάλι σκληρή. Τον κατηγορεί για
λαϊκισμό και χάιδεμα αυτιών και υποστηρίζει ότι σχεδόν πανηγύριζε που έμεινε στην αντιπολίτευση και δεν βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να υπερασπίσει στην πράξη –και όχι στα λόγια– το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στέκεται ιδιαίτερα στα αίσχη της Ύδρας, όταν ο βουλευτής του Σύριζα, Δρίτσας, περίπου υπερασπίστηκε το δίκαιο και την «ιερή» αγανάκτηση των φοροφυγάδων, για να εισπράξει τη σφοδρή κριτική του Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Αν για ένα μικρό –αλλά πάντως σοβαρό θέμα– όπως το αν πρέπει να πάει το ΣΔΟΕ στην Ύδρα, έχει τρεις ανεπίσημες και καμία επίσημη θέση, τι θα γίνει σε άλλα σοβαρότερα θέματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα