Λαός και Κολωνάκι…

14:42 14/9/2020 - Πηγή: Aixmi

Εκεί στο Κολωνάκι κάποιοι επιχειρηματίες έχουν σίγουρα παλαβώσει!
Νομίζουν ότι επειδή υπάρχουν ακόμη στις μέρες μας ορισμένοι ζάπλουτοι και επειδή κατοικεί μόνιμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που επί εποχής του η Ελλάδα ήταν «στα πάνω της», το ημερολόγιο δείχνει 2000!

Δεν θα σας κουράσω καθόλου, δεν έχω και καμία

διάθεση να γράψω πολλά άλλωστε γιατί δεν χρειάζεται.
Έκανα το τραγικό λάθος να «βγω» στο Κολωνάκι μετά από χρόνια, νομίζοντας ότι η περιοχή θα έχει προσαρμοστεί στην οικονομική πραγματικότητα του 2020.

Η πρώτη «ψυχρολουσία» ήρθε με τον λογαριασμό σε σουβλατζίδικο, ένα απλό σουβλατζίδικο και με όχι ιδιαίτερα ευγενικό σέρβις. Τρία καλαμάκια σουβλάκια, μία μερίδα πατάτες και μία κόκα κόλα 13 ευρώ και «κάτι ψιλά». Όπως το διαβάζετε. Ευτυχώς που δεν πεινάγαμε δηλαδή δύο άνθρωποι, γιατί μάλλον «θα έπλενα πιάτα» εκείνο το βράδυ.

Και το μεγάλο σοκ λίγη ώρα αργότερα σε μπαρ της περιοχής.

Σας παρακαλώ κρατηθείτε όπου κι αν κάθεστε ή αν είστε όρθιοι καθήστε τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο.
Δύο κοκτέιλ (απλά κοκτέιλ) σε ποτήρι ουίσκι (ασύλληπτο) ναι, σε ποτήρι ουίσκι, 28 ευρώ!

Κυριολεκτικά μισή μερίδα, γιατί σε όλον τον πλανήτη Γη το κοκτέιλ σερβίρεται στα ειδικά ποτήρια, με καλαμάκια και διάφορα φρούτα για «διακόσμηση» ή «ομπρελίτσες». Και καλά τις «ομπρελίτσες» δεν τις τρως, και τα φρούτα είναι για ομορφιά, αλλά το καλαμάκι είναι απαραίτητο.

Στην ευγενική παρατήρηση στον σερβιτόρο για το ποτήρι η απάντηση ήταν αυστηρά αποστομωτική με δύο λέξεις «έτσι το σερβίρουμε». Το ήπιαμε με πέντε γουλιές – δεν ήταν παραπάνω – από το ουισκοπότηρο, «έσκασα» τα 28 ευρώ και είπα απλά ότι μάλλον…το είδα στον ύπνο μου. Έλα όμως που από το πορτοφόλι μου έλειπαν 40 ευρώ (39 οι δύο λογαριασμοί κι ένα ευρώ φιλοδώρημα στο σουβλατζίδικο 40).

Επιμύθιο. Στα επόμενα χρόνια της ζωής μου δεν θα ξαναπατήσω σε μαγαζί εστίασης ή διασκέδασης στο Κολωνάκι. Συγνώμη αν «η μπάλα τους παίρνει όλους» αλλά τρόμαξα. Θύμωσα. Απογοητεύτηκα. Κι άλλα συναισθήματα μαζί.

Προφητική η ελληνική κωμωδία του 1959 (60 χρόνια πριν) με πρωταγωνιστή τον Κώστα Χατζηχρήστο!
Καλό φθινόπωρο σε όλους…

The post Λαός και Κολωνάκι… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα