Λευτεριά στη Βίκυ Σταμάτη

09:22 6/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Δεν έχω παρακολουθήσει επισταμένα το θέμα ούτε έχω στα χέρια μου τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη Βίκυ Σταμάτη. Το βέβαιο είναι ότι γνώριζε πολλά. Ήταν, άλλωστε, για πολλά χρόνια η γραμματέας του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Τι μου ήρθε τώρα με τη Βίκυ Σταμάτη; Ξέρω ότι  πολλοί θα σκεφτείτε «εδώ καράβια πνίγονται βαρκούλες αρμενίζουν»;
Κι ίσως έχετε δίκιο, αλλά δεν μπορώ την υποκρισία. Είναι η Βίκυ Σταμάτη στη

φυλακή.
Μια μικρομεσαία που ζήλεψε τη δόξα και τα πλούτη των μεγαλοαστών, που ψωνίστηκε με την εξουσία και το χρήμα, που παντρεύτηκε τον κραταιό Άκη, τον παρ’ ολίγο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί μεν να γνώριζε αλλά δεν ήταν η μόνη.
Η μισή Έλλάδα γνώριζε, για να μη μιλήσω για τους «συντρόφους», μηδενός εξαιρουμένου, του Άκη Τσοχατζόπουλου. (Για πολλά χρόνια η λαιμαργία του, κι όχι μόνο, συζητιώταν στα καφέ του Κολωνακίου).

Τι με ενοχλεί και τι με προβληματίζει; Ότι  μιά Βίκυ Στάματη από  ένα χωριό της Στερεάς Ελλάδας, μια γραμματέας που ψωνίστηκε, είναι αυτή που θα μας πλασάρουν για να πείσουν ότι γίνεται κάθαρση σε ένα διεφθαρμένο σύστημα με πλοκάμια παντού, με ελεύθερους, όλους όσοι πλούτισαν σε βάρος αυτών που τους εξουσιοδότησαν να κυβερνήσουν, και τώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι (κάποιοι αν και ομολόγησαν τα δωράκια είναι τώρα στελέχη πολυεθνικών) και πίνουν στην υγειά των κορόιδων. (Κάποιοι άλλοι φυγαδεύτηκαν με την ανοχή του κεντρικού πολιτικού συστήματος.)

Τι με ενοχλεί; Ότι γελούν πίσω από τη πλάτη μας και τρίβουν τα χέρια τους, που βρέθηκε μια Βίκυ για να γλυτώσουν αυτοί, για να ξεχαστούν τεχνιέντως πίσω από τα GUCCI μιας Βασιλικής που θέλησε να γίνει Βίκυ. Που έτσι κι αλλιώς, όμως, έχει ένα παιδί…
Κι αν είναι ύποπτη φυγής, σκασίλα μου, αν μια Βίκυ θελήσει να κρυφτεί στην ζούγκλα του Αμαζονίου.
Εδώ τόσοι και τόσοι από τα συν-λαμόγια του Άκη πάνε διακοπές στον Αμαζόνιο …
Τι με προβληματίζει και σήμερα γράφω για μια Βίκυ κι όχι για τη συνάντηση Στουρνάρα -Σόιμπλε;

Με προβληματίζει ότι μόνο μια Βίκη είναι στη φυλακή.
Και τι φοβάμαι; Ότι μια Βίκυ θα είναι … αρκετή, για να πειστούμε οι πολλοί, ότι το σύστημα καθάρεται και να ξεχάσουμε όλους τους υπόλοιπους που, ειδικά τώρα στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων ευκαιριών, επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους. (Και για να προλάβω σχόλια σημειώνω ότι δεν θεωρώ καμιά Βίκυ θύμα, κι αυτό γιατί αντίθετα με τον Θόδωρο Πάγκαλο που δηλώνει αθώος, ένοχος είναι κι όποιος γνώριζε αλλά τον βόλευε να σιωπά και να απολαμβάνει είτε τα πλούτη είτε την εξουσία).

Keywords
Τυχαία Θέματα