Λίστα φοροφυγάδω​ν, Παπακωνστα​ντίνου και πολλά ερωτήματα

23:41 1/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να υπερασπιστεί την επιλογή του να δώσει (στις αρχές του 2010), στο ΣΔΟΕ, μόνο 50 ονόματα φοροφυγάδων από τη λίστα των 1950, που πήρε από την Κριστίν Λαγκάρντ.

Και «δείχνει» τους επόμενους υπουργούς Οικονομικών, δηλαδή κατά βάση τον (αρχηγό του στο ΠΑΣΟΚ) Βαγγέλη Βενιζέλο

(!), για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν οι έλεγχοι ώστε να υπάρξει και ουσιαστικό κέρδος για το δημόσιο -πράγμα που έγινε, αντιστοίχως, στη Γαλλία όταν οι φορολογικές υπηρεσίες κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1 δισ ευρώ!

Αυτά είπε στο δελτίο του Μega, óπου ζήτησε να παρέμβει επειδή Πρετεντέρης και Τσίμας ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντί του.

Δεν κατάφερε, πάντως, να απαντήσει πειστικά στο ερώτημα γιατί επέλεξε μόνο λίγες δεκάδες (από τους φερόμενους ως φοροφυγάδες) για να στείλει προς διερεύνηση στο ΣΔΟΕ. Η απάντηση «το έκανα για να μην υπάρξουν διαρροές στα ΜΜΕ ή εκβιασμοί από ελεγκτές του ΣΔΟΕ προς συγκεκριμένα πρόσωπα» δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.

Άλλωστε, όταν αντικαταστάθηκε τον Ιούνιο του 2011 έδωσε την πλήρη λίστα στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Τότε δεν φοβήθηκε τυχόν διαρρορές ή ενδεχόμενους εκβιασμούς, άραγε;

Keywords
Τυχαία Θέματα