Μανιάτης στο aixmiradio: Απαραίτητη όσο ποτέ η εθνική συνεννόηση

18:28 5/7/2016 - Πηγή: Aixmi

«Δεν έχει υπάρξει πιο ανεύθυνη ιστορικά περίοδος από την ίδρυση του ελληνικού έθνους. Αποδεικνύεται τώρα ότι ούτε μαγικό ραβδί είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πολύ περισσότερο έλεγαν ενσυνείδητα ψέματα, έθεταν πλαστά διλήμματα και δεν είχαν ούτε ηθικούς, ούτε ιστορικούς ενδοιασμούς να προχωρήσουν, προκειμένου να πεταχτεί η χώρα έξω από το ευρώ και την ευρωζώνη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στο aixmiradio, στην εκπομπή Ανατομία και τον Αντώνη Λιάρο.

Σε ότι αφορά στον εκλογικό νόμο,

ο κ.Μανιάτης τόνισε ότι «προτρέπω τον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω την τυχοδιωκτική πρότασή του που μόνο διχαστικά διλήμματα φέρνει στον ελληνικό λαό. Σε ότι αφορά τον κ. Μητσοτάκη πρέπει κι εκείνος να συνειδητοποιήσει ότι το απαράδεκτο για τις σημερινές συνθήκες bonus των 50 εδρών δεν μπορεί να συνιστά τη δική του γραμμή αντιπολίτευσης«.

Επιπλέον πρόσθεσε: «Εμείς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη αρνούμαστε να μπούμε σε επιμέρους αποσπασματικές, SUPERMARKET λογικές (παίρνοντας από το ράφι αυτό που βολεύει και αφήνοντας τα υπόλοιπα), και γι’ αυτό είπαμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρξουν σωρευτικά και οι 5 προϋποθέσεις τις οποίες ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, δηλ. α) κατάργηση του bonus, β) το 3%, γ) κατάτμηση των μεγάλων Περιφερειών, δ) ψήφος στα 17 έτη, ε) ψήφος στους ομογενείς και τους Έλληνες του εξωτερικού«.

Keywords
Τυχαία Θέματα