«Μαύρα Κοράκια»: Τηλεοπτικό σίριαλ για τις αγριότητες του ISIS

16:31 27/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Το σαουδαραβικό δίκτυο MBC αρχίζει να προβάλλει το τηλεοπτικό σίριαλ «Μαύρα Κοράκια» που είναι αφιερωμένο στο Ισλαμικό Κράτος και τη δράση του. Το σίριαλ θα προβάλλεται όλη την περίοδο του Ραμαζανιού που ξεκινά σήμερα, και ο διευθυντής του καναλιού θέλει να ξεσκεπάσει την οργάνωση στον αραβικό κόσμο.

Σκλάβες που κακοποιούνται σεξουαλικά, πλύση εγκεφάλου σε παιδιά και γυναίκες, επιθέσεις αυτοκτονίας: αυτά και πολλά άλλα

συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια σε χώρες και περιοχές υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και σοκάρουν τον αραβικό αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά τη νηστεία, που ξεκινά από το χάραμα μέχρι τη δύση του ήλιου, οι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται για φαγητό και για να θαυμάσουν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς σε ακριβά σόου. Αυτή ακριβώς τη συνήθεια θέλει να εκμεταλλευτεί το δημοφιλές MBC με έδρα το Ντουμπάι για να ξεκινήσει τη μετάδοση του σίριαλ 30 επεισοδίων για το ISIS. Το δράμα ονομάζεται Black Crows, Μαύρα Κοράκια.

Ο τίτλος επιλέχθηκε καθώς αυτό το πτηνό παραδοσιακά θεωρείται ως προπομπός της ατυχίας. Οι ιστορίες βασίζονται σε εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν υπό τον έλεγχο σουνιτών εξτρεμισμών ή στρατολογήθηκαν από αυτούς, όπως λέει ο διευθυντής του MBC Αλί Τζαμπέρ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

«Στόχος μας να φωτίσουμε το θέμα που έχει γίνει καθημερινή έγνοια για τους ανθρώπους και να δείξουμε πως επηρεάζεται η ζωή τους», επισημαίνει σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Keywords
Τυχαία Θέματα