Με τον «Ράφτη Κυριών» ο Γιάννης Μπέζος έρχεται να μας (ξανα)θυμίσει οτι όλοι παίζουμε σε φάρσα…

12:29 2/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Συστάσεις για τον επί σειρά ετών δεξιοτέχνη του θεάτρου, Γιάννη Μπέζο, προφανώς και δεν χρειάζονται. Με τη δική του ερμηνευτική δεινότητα καταγεγραμμένη επί δεκαετίες, με μια κωμική στόφα αγαπητή από ένα τεράστιο κοινό, φέτος επέλεξε να μας θυμίσει τον (παρεξηγημένο ίσως) Ζωρζ Φεϋντώ.

Και ναι μεν ούτε αυτός χρειάζεται συστάσεις, ως τεράστιος δεξιοτέχνης της θεατρικής κωμωδίας, ωστόσο ο Φεϋντώ και «το είδος του», η φάρσα, κατά πολλούς θεωρούνται καλλιτεχνικά ένα level «πιο κάτω».

Κακώς όμως, δεδομένου ότι -όπως επισημαίνεται από σειρά μελετητών- το είδος αυτό αποτελούσε (και αποτελεί

πάντα) τον καθρέφτη μιας κοινωνίας που αρνείται να δει τις παθογένειες και την πραγματικότητα που την χαρακτηρίζει. Ναι, ο Γάλλος συγγραφέας τόλμησε από τότε να «ξεμπροστιάσει» την αλώβητη αστική τάξη των χρόνων του. Αλλά και σήμερα, λίγοι τολμούν να την καυτηριάσουν… 

Στον «Ράφτη Κυριών» μια κωμωδία με ένα μπαράζ παρεξηγήσεων γύρω από την «άλλη» ιδιότητα ενός παντρεμένου γιατρού, που συστήνεται και ως ράφτης για να «κουκουλώσει» τα ερωτικά ανδραγαθήματά του, ο βασικός πρωταγωνιστής είναι το γέλιο.

Ο Γιάννης Μπέζος έχει στο πλάι του μια σειρά εξαιρετικών συμπρωταγωνιστών, δεξιοτεχνών της κωμωδίας που υπηρετούν πιστά τη φάρσα. Πέραν των γνώριμων επί περισσότερα χρόνια στο θέατρο, Τάσου Γιαννόπουλου, Ελένης Ουζουνίδου και Άννας Κουτσαφτίκη, με τις ερμηνείες τους εκπλήσσουν ευχάριστα και οι υπόλοιποι, νεότεροι του θιάσου.

Στα μεγάλα συν της παράστασης, πέραν του ευρηματικού περιστρεφόμενου σκηνικού με τη minimal αισθητική, είναι και η εξαιρετική πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά που «εξελληνίζει» -με την καλή έννοια- την κωμωδία του Φεϋντώ, φέρνοντάς την ακόμα πιο κοντά σε εμάς. Και στο σήμερα.  

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Γιάννης Μπέζος, Τάσος Γιαννόπουλος, Ελενη Ουζουνίδου, Αννα Κουτσαφτίκη, Γιαννα Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Μαράκης, Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνα Ντανταμη, Ντένια Στασινοπούλου

Μετάφραση- σκηνοθεσία: Γιαννης Μπεζος

Μουσική-τραγούδια: Φοιβος Δεληβοριάς

Σκηνικά-κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Παραγωγή: Αφοι Τάγαρη

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-proskinio/raftis-kyrion/

The post Με τον «Ράφτη Κυριών» ο Γιάννης Μπέζος έρχεται να μας (ξανα)θυμίσει οτι όλοι παίζουμε σε φάρσα… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα