Μεϊμαράκης: Αν δεν κερδίσω, θα είμαι στρατιώτης της παράταξης

11:21 6/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Να χαμηλώσει τους τόνους της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία επιχείρησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

«Δεν βρισκόμαστε σε μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που δεν κερδίσει την Κυριακή θα παραμείνει στρατιώτης της παράταξης.

Με κανέναν δεν σκοτωθήκαμε, θα συμπορευτώ με όλους, διαβεβαίωσε ο κ.

Μειμαράκης και υπογράμμισε ότι εκείνος «έμεινε αμέτοχος». Υπογράμμισε δε ότι δεν βλέπει διάσπαση της ΝΔ και πως την άνοιξη το κόμμα θα πάει σε Συνέδριο.

Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς με στήριξε όταν με έβαλε προσωρινό πρόεδρο, απλά απάντησα σε ένα δημοσίευμα που είχε αναφορά σε δηλώσεις του κ. Σαμαρά» και δήλωσε με νόημα: «Μιλάω με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς».

Σχετικά με τον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, με τον οποίο είχε έντονη αντιπαράθεση, τόνισε ότι «εγώ για τον κ. Παπαμιμίκο είπα ότι δεν ήταν ικανός για γραμματέας, διέλυσε το κόμμα, ήταν πάνω από το μπόι του. Αν του πω να πάει πορτιέρης στο κόμμα, θα πάει. Είναι στρατιώτης του κόμματος», είπε ο κ. Μειμαράκης.

Ερωτηθείς για το αν θα αξιοποιηθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι απάντησε ότι σαφώς όσα είναι ικανά στελέχη είναι αξιοποιήσιμα, αλλά, όπως είπε, το να είσαι υποψήφιος δεν θεωρείται προβάδισμα. «Υπάρχουν πολλά ικανά στελέχη που δεν θεώρησαν ότι είναι η ώρα να είναι υποψήφιοι» πρόσθεσε.

Ο κ. Μειμαράκης παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος οι απολύσεις και δήλωσε ότι και τότε προσπάθησε να το επισημάνει, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του περί απολύσεων: «Ο Άδωνις είχε πει ότι τις απολύσεις τις είχα κάνει εγώ, δεν θα μου πάρει τη δόξα η τρόικα και ο Μητσοτάκης».

Σχετικά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είπε: «Δεν με ενόχλησε η τοποθέτηση του, τον εκτιμώ αλλά στην παρούσα φάση πιστεύω ότι είμαι καλύτερος πρόεδρος».

Απέφυγε, τέλος, να απαντήσει αν θα πάει σε νέα συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που τον καλέσει, λέγοντας μάλιστα ότι «με λέει υπόδικο, πώς θα με καλέσει. Εγώ είμαι παλιός για να τσιμπήσω και να απαντήσω στο αν θα πάω γιατί θα εξαρτηθεί για το αν θα με καλέσει», είπε ο κ. Μειμαράκης χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα