Μειώστε την αμηχανία της ακράτειας

05:30 7/4/2012 - Πηγή: Aixmi

6 τρόποι διατροφής μπορεί να μειώσουν την ακράτεια ούρων.

Προσαρμόστε την διατροφή σας και η ακράτειά σας μπορεί να βελτιωθεί.

Δεν υπάρχει επίσημη «διατροφή για την ακράτεια ούρων», ό,τι τρώτε και πίνετε μπορεί να χειροτερέψει τα συμπτώματα. Ειδικά εάν πρόκειται για επιτακτική ακράτεια που ονομάζεται υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη, ακόμα και μια ήπια πίεση όπως είναι ο βήχας ή το φτέρνισμα μπορεί να οδηγήσει σε τυχαία διαρροή ούρων

Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν τα άτομα με ακράτεια ούρων να αποφύγουν ορισμένα τρόφιμα και ποτά στην διατροφή τους. Βέβαια, οι γιατροί αναγνωρίζουν

επίσης ότι κάποια φαγητά ή ποτά που ενοχλούν έναν άνθρωπο μπορεί να μην ενοχλούν κάποιον άλλον. Είναι λοιπόν σημαντικό να εξατομικεύσετε την διατροφή σας.

Ενώ παράλληλα μπορείτε να κάνετε ενα πείραμα: Εξαλείψτε τα τρόφιμα και τα ποτά που υποψιάζεστε ότι σας προκαλούν προβλήματα. Έπειτα, επαναφέρετέ τα ένα ένα για να δείτε εάν μπορείτε να ανεχθείτε μικρές ποσότητες.

Παρακάτω σας παραθέτω τους 6 συνήθεις υπόπτους:

1.        Το υπερβολικό νερό και η ακράτεια ούρων

Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, μπορεί να αφυδατωθείτε. Αλλά εάν έχετε ακράτεια και πίνετε μεγάλες ποσότητες, πιθανά να έχετε θέσει τον εαυτό σας σε δυσκολίες.

«Πίνοντας τα γνωστά 6-8 ποτήρια νερού την ημέρα θα υπάρχει πιθανά πρόβλημα,» Οχτώ ποτήρια των 240 γρμ ανέρχονται συνολικά σε 1920 γρμ υγρών. Καλό θα ηταν να περιριστεί η κατανάλωση κατα σχεδον ¼ της ποσότητας αυτής. Η διαχείριση των υγρών μπορεί να βοηθήσει τα συμπτώματα του άγχους και της τόσο επιτακτικής ακράτειας.

2.        Τα αλκοολούχα ποτά και η ακράτεια ούρων

Τα αλκοολούχα ποτά στην διατροφή μας μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση.

«Το αλκοόλ έχει άμεση επίδραση στην ουροδόχο κύστη, μειώνει τον έλεγχο και λειτουργεί εν μέρει σαν διουρητικό και γι’αυτό προκαλεί αφυδάτωση».

«Το αλκοόλ παρεμβαίνει και νευρολογικά στον έλεγχο που έχετε στην ουροδόχο κύστη σας». «Παρεμβαίνει στα νευρολογικά σήματα από τον εγκέφαλο προς την ουροδόχο κύστη. Εάν έχετε καταναλώσει αλκοόλ, έχετε λιγότερο έλεγχο πάνω σε αυτά τα σήματα και είναι πολύ πιθανό να έχετε ανεπιθύμητα συπμτώματα»

Ενώ μερικοί άνθρωποι με ακράτεια ούρων αφαιρούν το αλκοόλ τελείως από την διατροφή τους, κάποιοι μπορούν να αντέξουν μικρές ποσότητες.  «Μειώστε το όσο περισσότερο μπορείτε», «Ή εξαλείψτε το αλκοόλ για μερικές εβδομάδες και στην συνέχεια δείτε πόσο μπορείτε να αντέξετε (επαναφέροντας το σταδιακά),».

3.        Η καφεϊνη και η ουροδόχος κύστη

Όπως θα φτιάχνετε την εξατομικευμένη διατροφή σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η καφεϊνη είναι ένα είδος διπλού χτυπήματος για εκείνους που έχουν ακράτεια. «Η καφεϊνη διεγείρει την κύστη από την μία πλευρά και ενεργεί ως διουρητικό από την άλλη,».

Συστήνεται η εξάλειψη του καφέ και άλλων πηγών καφεϊνης από την διατροφή σας, όταν έχετε ακράτεια ούρων.

Η καφεϊνη βρίσκεται σε αναψυκτικά, σε διάφορα τσάι, σοκολάτα ακόμα και, σε μικρές ποσότητες ντεκαφεϊνε καφέ

Keywords
Τυχαία Θέματα