Μιχάλης Ζαμπίδης: «Χάθηκε η μάχη και όχι ο πόλεμος»

21:27 18/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Για απώλεια της μάχης αλλά όχι του πολέμου μίλησε ο Έλληνας πρωταθλητής του kick boxing Μιχάλης Ζαμπίδης, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο και μετά τη μάχη που έδωσε στο Κ-1, την «Ολυμπιάδα» του αθλήματος.

«Η ήττα είναι ήττα, όπως και να το κάνουμε… Συγκεντρώνομαι ψυχολογικά από εδώ και πέρα και συνεχίζω. Όταν χτυπηθείς σ’ ένα παιχνίδι δεν τα παρατάς, αυτοσυγκεντρώνεσαι, ανασυντάσσεσαι και ρίχνεσαι εκ νέου στη μάχη με περισσότερο πείσμα και εμπειρία. Άλλωστε, χάσαμε τη μάχη κι όχι

τον πόλεμο. Θεωρώ πως βγήκα με αξιοπρέπεια από το ρινγκ και έχω μάθει από τις ήττες, που ευτυχώς είναι λίγες, να επιστρέφω πιο δυνατός και αυτό θα κάνω» ήταν τα λόγια του «Iron Mike».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο ο Μιχάλης Ζαμπίδης κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση της “Ολυμπιάδας” του Kick Boxing, μπροστά σε 10.000 θεατές που έσπευσαν να στηρίξουν τον Έλληνα Πρωταθλητή στη συμμετοχή του ανάμεσα στους 8 κορυφαίους του κόσμου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κερδίσει την 3η θέση στο τουρνουά του Κ-1, μετά από τη νίκη επί του Βρετανού Reece McAllister στους προ-ημιτελικούς και έναν πολύ σκληρό αγώνα στους ημιτελικούς, ο οποίος διακόπηκε στο τέλος του 2ου γύρου κατόπιν εντολής του γιατρού λόγω τραυματισμού του Iron Mike, λήγοντας με πρόκριση στον τελικό για τον Ολλανδό Murthel Groenhart, ο οποίος κατέκτησε και το τρόπαιο του Κ-1.

Τα αποτελέσματα των αγώνων αναλυτικά: Reserve FightAbraham Roqueni vs Χυ YanΝικητής: A. Roqueni με ομόφωνη απόφασηΠροημιτελικός #1Μιχάλης Ζαμπίδης vs Reece McAllisterΝικητή: M. Ζαμπίδης με ομόφωνη απόφασηΠροημιτελικός # 2Yasuhiro Kido vs Murthel GroenhartΝικητής: M. Groenhart με KO στον 1o γύροΠροημιτελικός # 3Αrtur Kyshenko vs Chris NgimbiΝικητής: A. Kyshenko με ΤΚΟ στο 2o γύροΠροημιτελικός # 4Andy Ristie vs Andy SouwerΝικητής : A. Souwer με ομόφωνη απόφασηSuperfightEnriquo Gogokhia vs Erkan VarolΝικητής: E. Gogokhia με ομόφωνη απόφασηΗμιτελικός # 1Μ.Ζαμπίδης vs Murthel GroenhartΝικητής: M. Groenhart με ΤΚΟ (απο ιατρό) στον 2o γύροΗμιτελικός # 2Αrtur Kyshenko vs Andy SouwerΝικητής: A. Kyshenko με oμόφωνη απόφασηSuperfight 70κ.Pat «The Mafia Boy» vs Cedric ManhoefΝικητής: Manhoef με ομόφωνη απόφασηΤελικόςMurthel Groenhart vs Αrtur KyshenkoΝικητής και K-1 MAX Champion 2012: Groenhart με Κ.Ο στο 2o γύροΟι Έλληνες αθλητές των Pre-Games, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό:Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου vs Nίκος ΚελέκηςΝικητής: Αλ. Χατζηχρόνογλου με ομόφωνη απόφασηΣταύρος Εξακουστίδης vs ΔιονύσηςΓκίκαςΝικητής: Σ. Εξακουστίδης με ομόφωνη απόφασηΘανάσης Καρούσος vs Γιώργος ΚουνοπίδηςΝικητής: Θ. Καρουσος με ομόφωνη απόφασηΒαγγέλης Σουμπάκας vs Bobby IvanovΝικητής: B. Σουμπάκας με ομόφωνη απόφαση
Keywords
Τυχαία Θέματα