Μητσοτάκης για κυβέρνηση: Θα τους διώξουν όχι μόνο πολιτικά ηττημένους, αλλά και ηθικά απαξιωμένους

21:30 4/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Τα 44α γενέθλιά της γιόρτασε η Νέα Δημοκρατία με μία εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη όπου απηύθυνε ομιλία ο πρόεδρος της παραταξης Κυριάκος Μητοστάκης, κατά την οποία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι οι δημοκρατικοί πολίτες θα πράξουν το καθήκον τους και θα διώξουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο πολιτικά ηττημένους αλλά και ηθικά απαξιωμένους.

Όπως σημείωσε: «Σήμερα ζούμε τις τελευταίες μέρες μιας τραγικής εποχής. Είναι μια εποχή που τελειώνει με οδύνη. Δυστυχώς, τελειώνει

και με τη σιωπηλή παραίτηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Όμως, οι δημοκρατικοί πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους. Θα τους διώξουν όπως τους αξίζει. Όχι μόνο πολιτικά ηττημένους, αλλά και ηθικά απαξιωμένους» και αναφερόμενος στις εκλογές είπε: «Για μας οι εκλογές που έρχονται είναι, πράγματι, σύγκρουση δύο κόσμων: Από τη μία, η δυναμική Ελλάδα της παραγωγής, της εξωστρέφειας και των μεγάλων αλλαγών. Και από την άλλη, η καθηλωμένη Ελλάδα της εσωστρέφειας και της επιδοτούμενης φτώχειας εν μέσω κοινωνικών ερειπίων. Με τη μεσαία τάξη να συνθλίβεται. Όμως, στις στάχτες αυτής της καμένης Ελλάδας, της αυταπάτης και του ψέματος, φυτρώνει -το έχω ξαναπεί- σιωπηλά ένας σπόρος δημιουργίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις απειλές που περιβάλλουν την Ελλάδα επισημαίνοντας:»Η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, η υπονόμευση των αρμών της Δημοκρατίας μας, η έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος ως εγγυητή ασφάλειας και ίσων ευκαιριών. Όλα αυτά, ενώ η περιοχή μας μπαίνει σε περίοδο μεγάλης αστάθειας. Πάμε σε φουρτουνιασμένα νερά χωρίς καπετάνιο και με εξαντλημένο το πλήρωμα της κοινωνίας. Και η χώρα, δυστυχώς, συχνά, θυμίζει φτερό στον άνεμο. Είχα προειδοποιήσει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι η δήθεν έξοδος από τα μνημόνια είναι μια οφθαλμαπάτη. Η πατρίδα μας βρίσκεται εκτός αγορών και οι κίνδυνοι για την οικονομία, από το τραπεζικό σύστημα μέχρι τη Δ.Ε.Η., πολλαπλασιάζονται. Και κάθε μέρα που περνά η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας υπονομεύεται. Αυτή η παρατεταμένη αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε εκλογές».

Νωρίτερα, και ανεβαίνοντας στο βήμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε όσον αφορά στα γενέθλια του κόμματος: «Στις 4 Οκτωβρίου του 1974, όταν υπέγραφε την ιδρυτική μας διακήρυξη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγραφε τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη». Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, αυτή παραμένει η πολιτική μας ταυτότητα. Και αυτή είναι η ζωντανή μας παρακαταθήκη. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι, απλώς, ένα μεγάλο -το μεγαλύτερο- κόμμα της χώρας μας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Είναι μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπως την όρισε από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος ο ιδρυτής της. Γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αντιλαμβανόταν τη Νέα Δημοκρατία όχι απλά ως ένα κόμμα, αλλά ως ένα ευρύ πολιτικό ρεύμα, που ενσαρκώνει διαρκώς κάθε προοδευτική ιδέα και εγγυάται την ενότητα των Ελλήνων. Όπως εγγυάται και την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

The post Μητσοτάκης για κυβέρνηση: Θα τους διώξουν όχι μόνο πολιτικά ηττημένους, αλλά και ηθικά απαξιωμένους appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα