Μυρίζει «μπαρούτι» στις σχέσεις Φώφης-Εύας/ Οι φήμες για τη ΝΔ

14:35 22/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε πολύ λεπτό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις τής Εύας Καϊλή με τη Φώφη Γεννηματά, καθώς επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφια ευρωβουλευτής αλλά η πρόεδρος τού ΚΙΝΑΛ απαντά «όχι» και τής αντιπροτείνει να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης ή βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου και εκλεγόταν τα προηγούμενα χρόνια. Χθες κυκλοφόρησε

η φήμη ότι σκέφτεται να συνεργαστεί με τη ΝΔ, αλλά το διέψευσε τόσο η ίδια όσο και το κόμμα τού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κ. Καϊλή διεμήνυσε στο ΚΙΝΑΛ ότι θα απαντήσει ανήμερα τα Χριστούγεννα αν δέχεται ή όχι να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. Έχει συζητήσει την πιθανότητα αυτή με τους συνεργάτες της στη συμπρωτεύουσα, αλλά δείχνει εξαιρετικά διστακτική για ένα τέτοιο εγχείρημα χωρίς στήριξη από τον Γιάννη Μπουτάρη. Σοβαρές επιφυλάξεις έχει και για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, καθώς συζητείται ευρύτατα ότι το ίδιο θα κάνει και η Φώφη Γεννηματά. Αν το ΚΙΝΑΛ εκλέξει έναν βουλευτή εκεί, φοβάται ότι η αρχηγός τού κόμματος μπορεί να κρατήσει την έδρα και η ίδια να μείνει για τρίτη φορά εκτός Βουλής. Το είχε υποστεί το 2004 με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου και το 2012 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με ανάρτησή της στο facebook η κ. Καϊλή υπενθυμίζει ότι έμεινε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ όταν άλλοι έφευγαν, ενώ αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι θέλει να είναι πάλι υποψήφια ευρωβουλευτής με σταυρό προτίμησης (το 2014 είχε εκλεγεί πρώτη).

Όλα δείχνουν, όμως, ότι η κ. Γεννηματά δεν θα δεχθεί κάτι τέτοιο. Ήδη έχει δώσει την «ευλογία» της στον Γιώργο Καμίνη. Το ίδιο έχει διαμηνύσει και στον έτερο ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ήταν και συνεδιεκδικητής τής ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

The post Μυρίζει «μπαρούτι» στις σχέσεις Φώφης-Εύας/ Οι φήμες για τη ΝΔ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα