Να γιατί είμαστε Ψωροκώσταινα (και στο ποδόσφαιρο)

01:51 24/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Ένας απλός παραλληλισμός της αγγλικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας με την ελληνική αποτυπώνει τον λανθασμένο τρόπο λειτουργίας της ελληνικής κοινωνίας και αποδεικνύει περίτρανα γιατί ως χώρα φτάσαμε εδώ, καταρρέοντας σε όλους τους τομείς!

Μία από τις πιο δυνατές εικόνες των τελευταίων ημερών ήταν η επίθεση ενός 21χρονου οπαδού στον τερματοφύλακα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ!

Ο δράστης χτύπησε εν ψυχρώ τον Κέρκλαντ στο ματς της Λιντς με την Σέφιλντ και αποχώρησε σαν κύριος, χαμογελαστός και άνετος, χωρίς ουδείς να του κάνει

τίποτα.

Πριν, όμως, συμπληρωθούν δύο 24ώρα από την άνανδρη επίθεση, η Αστυνομία τον συνέλαβε το μεσημέρι της Κυριακής και την Δευτέρα καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.

Πραγματική φυλάκιση, όμως, καθώς ο νεαρός οδηγήθηκε αμέσως στην φυλακή χωρίς να έχει το δικαίωμα έφεσης. Από την στιγμή που υπέπεσε στο παράπτωμα, η τιμωρία ήταν αναπόφευκτη!

Όλα αυτά, βέβαια, στη βρετανική πραγματικότητα, καθώς στην Ελλάδα όλα λειτουργούν ανάποδα. Όσοι οπαδοί συλλαμβάνονται για επεισόδια, συνήθως ζητούν διορία και αφήνονται ελεύθεροι μέχρι τη νέα δικάσιμο. Αλλά και μπροστά στη Δικαιοσύνη να βρεθούν, είτε λόγω αμφιβολιών είτε λόγω έλλειψης μαρτύρων είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, θα αθωωθούν ή (στη χειρότερη) θα φάνε κάποια ποινή με αναστολή και αφού τους χαιρετήσουν όλους στη δικαστική αίθουσα, με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους, θα πάνε στο σπιτάκι τους.

Και την ώρα που θα αποχωρούν από το δικαστήριο, θα γνωρίσουν την αποθέωση από καμιά 200άρια ομοϊδεάτες τους που θα διαδηλώνουν απ’ έξω και θα ζητάνε την απελευθέρωση του δράστη.

Στην Αγγλία, όμως και στην περίπτωση του Κέρκλαντ δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Κανείς δεν πήγε να συμπαρασταθεί στον εισβολέα, ενώ και η Λιντς του απαγόρεψε δια βίου να παρακολουθήσει αγώνα της ομάδας. Και το… δια βίου, εκεί είναι δια βίου, καθώς υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων και ο κάθε σύλλογος γνωρίζει σε κάθε ματς, την ταυτότητα του κάθε φιλάθλου που παρακολουθεί έναν αγώνα…

Επόμενο είναι, ότι μετά τη φυλάκιση και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, να σκεφτεί πάρα πολύ καλά την πράξη του, ο επόμενος επίδοξος εισβολέας καθώς γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να γλυτώσει…

Αντιθέτως στην Ελλάδα της ατιμωρησίας σε όλους τους τομείς της ζωής, ο χούλιγκαν θα ξαναδημιουργήσει επεισόδια, ο θερμόαιμος θα ξαναμπουκάρει στο γήπεδο και ο ταραξίας θα τα σπάσει!

Και μετά θα κάνουμε όλοι εμείς, αλλά και οι πολιτικοί αναλύσεις για το τι φταίει και δεν μπορεί να παραχθεί ο χουλιγκανισμός!

ΥΓ.: Ηταν 29 Αυγούστου του 2009 όταν πριν τον αγώνα Ηρακλή – Αρη οπαδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου, έβρισε τον τερματοφύλακα Μιχάλη Σηφάκη και μετά (πριν επιστρέψει στην κερκίδα) του έδωσε κι ένα χαστούκι. Παρακολούθησε το ματς και συνελήφθη όταν επιχείρησε να φύγει από το γήπεδο.

Φυλακή ποτέ δεν μπήκε…

Keywords
Τυχαία Θέματα