«Ναι μεν αλλά» από τη Μέρκελ -Συνομιλία με Ερντογάν…

20:16 2/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Στη φράση «ναι μεν αλλά» μπορεί να συνοψιστεί η στάση της Γερμανίας απέναντι στην απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να σπρώξει στην Ευρώπη χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρει πως κατανοεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, αλλά θεωρεί πως είναι λάθος ο τρόπος που χρησιμοποιεί για να το δείξει. Αναγνωρίζει ότι η Τουρκία «φέρει τεράστιο βάρος έχοντας υποδεχτεί 3,5 εκατομύρια πρόσφυγες».

Προσπαθώντας να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, αποφεύγει

να καταδικάσει την επιθετική ενέργειά του, ενώ όπως έγινε γνωστό θα συνομιλήσει μαζί του τις επόμενες ώρες.

Ταυτόχρονα, η καγκελάριος θέλει να δείξει ότι στηρίζει τη στάση της Ελλάδας. Αυτό μετέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε τηλεφωνική τους συνομιλία. Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι το Βερολίνο «γνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα» και ότι αντιμετωπίζει «τεράστιες προκλήσεις». «Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει την αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και οπωσδήποτε της γερμανικής κυβέρνησης. Η αλληλεγγύη αυτή είναι τόσο πολιτική όσο και πρακτική», πρόσθεσε.

Το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί 2,000 πρόσφυγες από την Ελλάδα.

The post «Ναι μεν αλλά» από τη Μέρκελ -Συνομιλία με Ερντογάν… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα