ΝΔ: Εξεταστική για καταγγελίες Ρουμελιώτη… αργότερα

23:16 6/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Οι εξεταστικές στοιχειώνουν αυτή τη Βουλή, αφού είναι κοινή πεποίθηση ότι τίποτα δεν απέδωσαν εκείνες που συγκροτήθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο, με κραυγαλέα παραδείγματα το Βατοπέδι και τη Siemens.

Τώρα αυτή η Βουλή καλείται να αποφασίσει εάν θα πει ναι ή όχι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής από το 2000,

δηλαδή από τότε που μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ, για να αποδωθούν ευθύνες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Αυτή η Εξεταστική δεν φαίνεται να έχει καμία τύχη αφού όλες οι πτέρυγες, πλην ΣΥΡΙΖΑ, είτε θα καταψηφίσουν όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  είτε θα απέχουν, όπως η ΔΗΜΑΡ. Αντίθετα η Εξεταστική που φαίνεται πως θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις είναι αυτή που θα κληθεί να διερευνήσει τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη, την περίοδο της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεδομένου ότι ο Ρουμελιώτης έχει ήδη πει στους NYT ότι ο τότε πρωθυπουργός απέρριψε  αναδιάρθρωση του χρέους από την αρχή, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο φάκελος έχει ήδη διαβιβαστει στη Βουλή από τον εισαγγελέα Πεπονή και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Η προθεσμία για την ψηφοφορία για τη σύσταση της εξεταστικής που θα διερευνήσει τον εν λόγω φάκελο λήγει, τυπικά, στο τέλος του 2012.

Η ΝΔ θα φροντίσει να εξαντλήσει το χρόνο, ώστε ως τότε να έχουν περάσει τα μέτρα και ο προϋπολογισμός, γιατί είναι φανερό ότι η σχέση της με το ΠΑΣΟΚ θα δοκιμαστεί. Και μαζί της η συνοχή της κυβέρνησης…

Keywords
Τυχαία Θέματα