Νέο γκάλοπ: Μικρό προβάδισμα ΝΔ – Μεγάλη διαφορά Σαμαρά από Τσίπρα

12:45 15/5/2013 - Πηγή: Aixmi

Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, όπως και στην παράσταση νίκης, παίρνει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντώνης Σαμαράς μεγαλώνει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, στο μηνιαίο βαρόμετρο της Μarc για τον

Alpha.

Αν και υποχωρεί ελαφρώς το ποσοστό της ΝΔ (21,6% από 22,1% τον Απρίλιο), προηγείται διότι μειώνεται περισσότερο η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ (20,7% από 22,3%).

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 46,4% (τεράστιο ποσοστό αν ληφθούν υπόψιν τα οδυνηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 29,4%.

Αυξημένο (στο 60,8% από 56,2% είναι και το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύουν σήμερα ότι η χώρα θα τα καταφέρει και δεν θα χρεοκοπήσει -το αντίθετο πιστεύει το 31,6% (ήταν 37,7% τον Απρίλιο). Το στοιχείο αυτό έχει συμβάλλει, προφανώς, στη βελτίωση του πολιτικού κλίματος για την κυβέρνηση.

Ακριβέστερα, η βελτίωση αφορά τη ΝΔ και όχι τα άλλα δυο συγκυβερνώντα κόμματα, καθώς το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να υποχωρεί στο χαμηλότερο ποσοστό του (4,8%), πιθανότατα λόγω της αρνητικής δημοσιότητας για τα οικονομικά του, ενώ και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στην έβδομη θέση (στο 4%).

Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 9,4%, στην τέταρτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6% και στην έκτη το ΚΚΕ με 4,5%.

Η εταιρεία μέτρησε και την πρόθεση ψήφου για τα δυο νέα κόμματα.

Η «Συμφωνία για την Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου παίρνει 1,6% και το κόμμα Αλαβάνου 1,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα