Ντιμπέιτ Μητσοτάκη με τους… bloggers!‏

23:33 25/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Σε μεγάλο fun της τεχνολογίας εξελίσσεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που πρόσφατα μπήκε στο facebook. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ διοργάνωσε μια ανοιχτή διαδικτυακή συνέντευξη με τίτλο «Ψηφιακό Debate: Μητσοτάκης εναντίον μπλόγκερς: Πιάστε με αν μπορείτε» .Κάθισε μπροστά σε έναν υπολογιστή και για ώρες απαντούσε σε ερωτήσεις νεαρών μπλόγκερ, χωρίς να μασήσει τα λόγια του…

Ο

πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαραίτητη τη λιτότητα που επιβάλλεται στην Ευρώπη λέγοντας ότι «Οι βολεμένοι θα ξεβολευτούν, οι άνθρωποι θα ξαναδουλέψουν. Για αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Ευκολότερα κόψαμε τις συντάξεις παρά κάναμε τις διαρθρωτικές αλλαγές. Εγώ ακούγοντας τον Τόμσεν, λέω ότι ο άνθρωπος έχει δίκιο. Διαρθρωτικές αλλαγές δεν θέλουμε να κάνουμε.»

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προέβλεψε ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να επιβιώσει παρά τα λάθη που έκανε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ υποστήριξε ότι το ευρώ θα διατηρηθεί, συμπληρώνοντας – με μια μικρή δόση αυτοσαρκασμού – ότι η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα εποχή που αλλάζει τον κόσμο ταχύτατα…:» Δεν μπορείς να λες ότι δεν μεγαλώνεις το όριο ηλικίας. Όταν το προσδόκιμο της ηλικίας ανεβαίνει ….μη κοιτάτε εμένα που είμαι 95 αλλά γιατί να φύγει ο άνθρωπος από την εργασία στα 50 ή στα 60; Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι ότι δεν πεθαίνουμε νωρίς δυστυχώς... »

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο Κ. Μητσοτάκης επέρριψε τις ευθύνες κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε ότι συνειδητά εισήγαγε την πολιτική των ελλειμμάτων και των δανεικών, αλλά έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τη ΝΔ.

Για την περίοδο ’90-’93 είπε ότι η ΝΔ ήταν ένα αληθινά δημοκρατικό κόμμα, στο οποίο χωρούσαν οι πάντες, και γι’ αυτό δεν υπήρχε άκρα Δεξιά, ενώ πρόσθεσε πως είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις διαγραφές εκείνων που έχουν αντίθετη άποψη.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη θα ξεπεράσουν την κρίση και συμπλήρωσε πως η ανάταξη της χώρας πρέπει να ξεκινήσει από την παιδεία…

Keywords
Τυχαία Θέματα