Ο ανοιχτός εκβιασμός των δανειστών έκαναν Παπανδρέου & Σαμαρά να συμφωνήσουν‏

18:10 9/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Παπανδρέου και Σαμαράς γεφύρωσαν τις διαφωνίες τους στο θέμα των συντάξεων -το τελευταίο που έμενε ανοικτό μετά την ολονύκτια διαπραγμάτευση- και κατέληξαν σε συμφωνία, την οποία θα παρουσιάσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο Eurogroup. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Θα περικοπούν μόνο επικουρικές συντάξεις ή θα μπει μαχαίρι και στις κύριες, σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τράπεζες; Θα το μάθουμε σε λίγο.

Για να γίνει, πάντως, αντιληπτό το εχθρικό κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αρκεί να σημειώσουμε ότι μόλις πριν από μισή ώρα αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωνε ότι δεν πρόκειται να δοθεί 15νθήμερη προθεσμία στην Ελλάδα, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Και όλη η διαφορά ήταν μόνο 300 εκατομύρια ευρώ -γράφουμε «μόνο«, διότι είναι πράγματι ελάχιστο ποσό μπροστά στα δισ που φορτωνόμαστε στην πλάτη!

Η ασφυκτική πίεση, λοιπόν, των Ευρωπαίων «να τελειώνουμε» φαίνεται πως οδήγησε Παπανδρέου και Σαμαρά σε μια κοινή λύση, η οποία προέκυψε με παράλληλες συνομιλίες των δυο με τον πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα