Ο Σαμαράς θέλει, ο Τσίπρας όχι, ο Βενιζέλος & ο Κουβέλης το σκέφτονται​!

23:21 17/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση με συμμετοχή, στήριξη ή ανοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι μιά τέτοια κυβέρνηση

δεν θα έχει λαϊκή νομιμοποίηση!

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι θα απευθύνει πρόσκληση στις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις (στο εσωτερικό) να συμπράξουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ενώ έστειλε μήνυμα (στο εξωτερικό) ότι η χώρα θα τιμήσει τις υπογραφές και τις υποχρεώσεις της.

Αντίστοιχα, ο Αλέξης Τσίπρας -για να αιτιολογήσει το γεγονός ότι δεν κέρδισε τις εκλογές- υποστήριξε ότι λειτούργησε σε μεγάλο κομμάτι του λαού η επιχείρηση εκφοβισμού, η οποία εκδηλώθηκε τόσο στο εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Είναι φανερό ότι ο Σύριζα θα παραμείνει στην αντιπολίτευση,  προσδοκώντας ταχύτατη φθορά της κυβέρνησης και παράλληλη δική του ενίσχυση.

Ήδη έδωσε το στίγμα του, λέγοντας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εκποίηση του δημόσιου πλούτου -άρα θα πολεμήσει κάθε προσπάθεια αποκρατικοποίησης.

Τι θα κάνουν Βενιζέλος και Κουβέλης;

Το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση με υπουργούς -παρότι αρκετά κορυφαία στελέχη του (Λοοβέρδος, Χρυσοχοΐδης) είχαν άλλη γνώμη πριν από τις εκλογές. Πιο πιθανό είναι να δώσει ψήφο ανοχής, αν και τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εκ των προτέρων.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δημοσίως επέμεινε στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης και πρότεινε να μη γίνει καν η διαδικασία διερευνητικών εντολών, αλλά να διεξαχθεί κατευθείαν σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η πρότασή του δεν γίνεται αποδεκτή από τα άλλα κόμματα.

Ανοικτός σε κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε και ο Φώτης Κουβέλης. «Με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής, αλλά όχι σίγουρα συναίνεση στο πρόσωπο του Σαμαρά για την πρωθυπουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα