Ο Σαρκοζί ένα βήμα πριν απ’ το σκαμνί για το σκάνδαλο L’Oreal

09:41 23/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Μετά απο 12ωρη ανάκριση ο Νικολά Σαρκοζί αποχώρησε από το δικαστήριο του Μπορντώ, όπου είχε κληθεί προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο  «Μπετανκούρ» και την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης του κόμματός του το 2007, από την πλούσια κληρονόμο της L’Oreal, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας τέθηκε υπο καθεστώς «προστατευόμενου μάρτυρα υπο παρουσία συνηγόρου»,  δήλωσε στο

γαλλικό πρακτορείο ο δικηγόρος του Τιερί Ερζόγκ.

Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο νομικό καθεστώς, το οποίο προσδιορίζεται μεταξύ όσων ισχύουν στη φάση των ανακρίσεων για τον απλό μάρτυρα και εκείνων που ισχύουν για τον κατηγορούμενο, επισήμως.

Με απλά λόγια ο Σαρκοζί δεν είναι (προς το παρόν) κατηγορούμενος για την υπόθεση Μπετανκούρ. Δεν προφυλακίζεται, η ανάκριση συνεχίζεται και ο δικηγόρος του θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Αν προκύψουν, όμως, ενοχοποιητικά στοιχεία απο τις ανακρίσεις, τότε μπορεί να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Νικολά Σαρκοζί, που αρνείται ότι έλαβε χρήματα απο την Λίλιαν Μπετανκούρ, είναι ο δεύτερος Γάλλος πρόεδρος μετά τον Ζάκ Σιράκ που προσέρχεται στα ποινικά δικαστήρια. Οι περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη δύσκολα θα λάβουν τέλος, αφού το όνομά του εμπλέκεται και στην υπόθεση Καράτσι. Μια ιστορία διαφθοράς γύρω απο τα συμβόλαια πώλησης γαλλικών υποβρυχίων στο Πακιστάν το 1994…

Keywords
Τυχαία Θέματα