Ο θυμός του Βενιζέλου και οι κεραυνοί κατά Διώτη

22:21 3/10/2012 - Πηγή: Aixmi

Όση ένταση είχε συσσωρεύσει τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα της περίφημης λίστας Λαγκάρντ με τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, την άφησε να εκδηλωθεί στη συνέντευξή του στο Mega.

Στο στόχαστρό του έβαλε τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» τον ισχυρισμό του ότι ούτε είχε δει τη λίστα με τους πιθανούς φοροφυγάδες ούτε ότι είχε κρατήσει

αντίγραφό της!

«Ο κ. Διώτης είχε πάρει το στικάκι από τον κ. Καπελέρη για να το κάνει τι; Το είχε επί δυο μήνες και δεν έκανε κανέναν έλεγχο; Μετά μου το παρέδωσε και δεν κράτησε αντίγραφο; Μου φαίνεται αδιανόητο», είπε στην Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, που τον «βομβάρδιζαν» με ερωτήσεις.

Ιδιαίτερα επέμεινε στη μεγάλη εμπειρία του Διώτη, στην υπόθεση εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη», για να υποστηρίξει ότι ως εισαγγελέας ήξερε πώς να χειριστεί μιά λίστα που είχε ατύπως δοθεί στην ελληνική πλευρά, μέσω μυστικών υπηρεσιών.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν έδωσε εντολή στον Διώτη να κάνει έρευνα (ο ίδιος ο Διώτης το αρνείται) και αν στη συνέχεια ήλεγξε την πορεία του ελέγχου, απάντησε «ναι», βγάζοντάς τον ψεύτη, αν και απέφυγε τους χαρακτηρισμούς!

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν είδε τα ονόματα της επίμαχης λίστας και πρότεινε να δοθούν τώρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όσο για την ένταση που έχει προκληθεί στο ΠΑΣΟΚ και το ενδεχόμενο κάποιοι βουλευτές να θέσουν θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, απάντησε ότι όλα είναι ανοιχτά. Απέκλεισε, όμως, την πιθανότητα να θέσει ο ίδιος τέτοιο θέμα, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον Γιάννη Ραγκούση που αποχώρησε. «Αν κάποιοι βιάζονται να πουν ‘δεν είμαι ΠΑΣΟΚ’, έχω να πω πως δεν μπορού να να εξατμιστούν ως αειπάρθενοι».

Εξαίρεσε μόνο τον Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο είπε ότι είναι φίλοι και ότι τον περιμένει πάντα να συμπαραταχθεί δίπλα του…

Keywords
Τυχαία Θέματα