Οι καθηγητές δε ντρέπονται – Ας μην κοροϊδευόμαστε

17:03 10/5/2013 - Πηγή: Aixmi

Πριν από 9 ημέρες ρωτούσα μέσα από την aixmi.gr: «Απεργία μέσα στις εξετάσεις; Δε ντρέπονται οι καθηγητές»;

Εισέπραξα τότε δεκάδες επικριτικά -έως και απαξιωτικά- σχόλια από καθηγητές, προφανώς συνδικαλιστές, και μέλη των οικογενειών τους.
Και ποιο είναι το αποτέλεσμα;
Αποφασίζουν να απεργήσουν μέσα στις εξετάσεις, περιφρονώντας την αγωνία δεκάδων χιλιάδων εφήβων και των γονιών τους.

Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις τάσσονται υπέρ της απεργίας,

επιδιδόμενες σε έναν λυσσώδη ανταγωνισμό ενόψει του συνεδρίου της ΟΛΜΕ, τον επόμενο μήνα. «Κουκιά» μετράνε, με δυο λόγια, για να καταφέρουν να ελέγξουν την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους την κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποδοκιμάζονται από τις ηγεσίες των κομμάτων τους. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να διαφωνεί – παρότι δεν το έχει εκφράσει, ακόμη, δημοσίως.

Και, όμως, οι συνδικάλες επιμένουν, αποδεικνύοντας ότι δε ντρέπονται. Δυο ώρες παραπάνω την εβδομάδα τους λένε να δουλέψουν (από 21 σε 23) και λένε όχι! Αν είναι δυνατόν…

Τους εξηγούν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για αναπληρωτές καθηγητές και τους διαβεβαιώνουν ότι οι δικές τους μετακινήσεις θα γίνονται μέσα στα όρια κάθε περιφέρειας.
Τίποτα εκείνοι. Απεργία και ξερό ψωμί.

Φυσικά, απεργία μέσα στις εξετάσεις δεν πρόκειται να γίνει, διότι η κυβέρνηση θα τους επιστρατεύσει. Και πολύ καλά θα κάνει.
Το ξέρουν καλά και οι ίδιοι, αλλά παριστάνουν τον «Γκιουλέκα» για λόγους εντυπώσεων απέναντι στους συναδέλφους τους -και μόνο.
Και η κοινωνία; Τι λένε για την κοινωνία;
Και τα παιδιά; Τι λένε για τα παιδιά;
Όλους τους έχουν χεσ…νους… Δυστυχώς.

Λυπάμαι που το γράφω έτσι, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει…

Keywords
Τυχαία Θέματα