Όλα κρέμονται σε μιά κλωστή… ​ ​

15:31 25/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Το ΔΝΤ πιέζει για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, θεωρώντας ότι ούτε τώρα είναι βιώσιμο, αλλά η Γερμανία δεν το συζητά -τουλάχιστον προς το παρόν- με αποτέλεσμα να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον.

Η Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτήρισε  αδύναμη την ελληνική οικονομία, διότι δεν πέτυχε -όπως είπε- το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ούτε χτύπησε τη φοροδιαφυγή, και άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι απαιτείται νέα αναδιάρθρωση

του χρέους μας.

Την ίδια ώρα ο Μίκαελ Μάιστερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του κόμματος της ‘Ανγκελα Μέρκελ, προειδοποιούσε ότι οι
Γερμανοί βουλευτές θα απορρίψουν τυχόν πρόταση για περαιτέρω διαγραφή του ελληνικού χρέους, επειδή αυτή θα αντιστοιχούσε σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.             

Η διάσταση απόψεων είναι πλήρης. Και τι θα γίνει τώρα;

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη  πηγές της ΕΕ και κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης, επισημαίνει ότι ούτε το 2020 η Ελλάδα θα μπορεί να βγει στις αγορές.

«Αυτή τη στιγμή» -γράφει- «υπάρχει κενό χρηματοδότησης περίπου 30 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι λόγοι που προκαλούν αυτό το κενό είναι τρεις: Η υστέρηση των 10 δισ ευρώ που υπήρχε με την είσοδο στο δεύτερο πρόγραμμα, η ελλιπής εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων και η βαθιά ύφεση.

Τι σημαίνει αυτό;
Ότι «είναι ανοικτό εάν και πότε η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση από το δεύτερο πακέτο στήριξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα