Ολοταχώς προς τη ΝΔ ο Μάκης Βορίδης;

13:40 14/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Μάκης Βορίδης εκλέγεται στο Υπόλοιπο Αττικής και το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα συνεχίσει να εκλέγεται. Με άλλο κόμμα, όμως. Όχι με το ΛΑΟΣ, αλλά με τη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε τον πρώτο βουλευτή της περιοχής Γιώργο Βλάχο και σκέφτεται να τον αντικαταστήσει με τον διαγραφέντα βουλευτή του ΛΑΟΣ, ο οποίος -έτσι κι αλλιώς- εδώ και καιρό ένοιωθε άβολα στο κόμμα Καρατζαφέρη.
Όσοι

μιλούσαν μαζί του το ήξεραν, όσοι άκουγαν το δημόσιο λόγο του το καταλάβαιναν.
Επιχείρησε πέρυσι μια πρώτη έξοδο στην κοινωνία, διεκδικώντας το δικαίωμα να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, αλλά ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν του έδωσε την ευκαιρία. Δημοσίως με το επιχείρημα ότι «θα πέσουν να τον φάνε, φέρνοντας στη δημοσιότητα το ακροδεξιό παρελθόν του με τα ρόπαλα και τα τσεκούρια». Ιδιωτικώς με τη σκέψη «σιγά μην τον αφήσω να παραψηλώσει».

Έκτοτε οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν και προσωπικά. Οι φήμες οργίαζαν για επαφές με τη ΝΔ, αλλά ο ίδιος ο Βορίδης φρόντιζε να μη δίνει αφορμές.
Όταν ο Γ. Καρατζαφέρης αποφάσισε να του δώσει πλεονέκτημα έναντι των άλλων βουλευτών του ΛΑΟΣ, ορίζοντάς τον υπουργό Υποδομών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, εκείνος φρόντισε να αναδείξει ένα συναινετικό και τεχνοκρατικό προφίλ, κερδίζοντας κι άλλους πόντους. Τη δημόσια αυτή εικόνα φρόντισε να προστατεύσει και στην τελευταία στροφή Καρατζαφέρη εναντίον του Μνημονίου. Είπε ότι θα το υπερψηφίσει και ας διαγραφεί, όπως και τελικά έγινε.
Τώρα ο Παπαδήμος θέλει να τον κρατήσει στην κυβέρνηση. Τι θα κάνει ο ίδιος; Θέλει να μείνει, αλλά θέλει και να αποφύγει την κατηγορία «είπες ναι στο Μνημόνιο για να μη χάσεις την υπουργική καρέκλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα