Ως ζητιάνος καταδικάστηκε μουσικός δρόμου στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

20:08 16/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Νίκος έπαιζε τον περασμένο Οκτώβριο τζαζ μουσική σ΄ένα δρόμο του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Τον κατήγγειλαν ανώνυμα για ενόχληση. Τον πλησίασαν δύο αστυνομικοί, προσπάθησε να τους πει ότι δεν κάνει κάτι παράνομο καθώς δεν ζητάει λεφτά από κανέναν παρά μόνο ευχαριστεί με μια ταμπέλα δίπλα από ένα κουτί όσους επιθυμούν να του προσφέρουν μερικά σεντς.

Οδηγήθηκε στη τμήμα. Προσπάθησε να εξηγήσει ξανά ότι δεν είναι επαίτης αλλά μουσικός δρόμου. Τελικά οδηγήθηκε στα κρατητήρια, του κατάσχεσαν

την κιθάρα, τον ενισχυτή και ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό που είχαν αφήσει περαστικοί που τον άκουσαν να παίζει. Του ασκήθηκε δίωξη για επαιτεία με τη δικογραφία να αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο κατηγορούμενος έπαιζε κιθάρα επαιτώντας με προτεταμένο το χέρι, που με χιούμορ σχολίαζαν στο χώρο των δικαστηρίων, όπου τη Δευτέρα εκδικάστηκε η υπόθεση, συγκεντρωμένοι φίλοι μουσικοί αποδίδοντας του την ιδιότητα κάποιας μυθικής θεότητας με τρία χέρια…

Η απόφαση του Πταισματοδικείου: Ήταν ένοχος με επιβολή προστίμου 30 ευρώ με την αιτιολογία ότι υπήρχε κουτί για τη συγκέντρωση χρημάτων, γεγονός που για την ελληνική δικαιοσύνη αποτελεί επαιτεία. Πριν ακόμα από τη διαδικασία, ο Νίκος Γρηγοριάδης είχε έρθει σε επικοινωνία και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας τη δίωξη του και το παράλογο της υπόθεσης. Ενώ αρχικά του είχε αναφερθεί πως στο δικαστήριο εάν μπορούσε θα ήταν παρών και ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μυταφίδης, του έγινε γνωστό πως τελικά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό καθώς ήταν απασχολημένος και πως θα έπρεπε να ζητήσει αναβολή για να μπορεί την επόμενη φορά να παραστεί κάποιος εκπρόσωπος για να συνδράμει στην υπόθεση.

Τελικά σε μια χώρα που όσοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων πληρώνουν ένα τμήμα του ποσού και αφήνονται ελευθεροι, ο Νίκος που έπαιζε μουσική στο δρόμο καταδικάστηκε ως επαίτης, έχασε τις πενιχρές οικονομίες του, την κιθάρα και όλον τον εξοπλισμό του.

Δείτε τον Νίκο να παίζει στη Θεσσαλονίκη μία ημέρα πριν τον συλλάβουν:

Keywords
Τυχαία Θέματα