Παγκόσμια Τράπεζα: Η Ελλάδα χάνει έξι θέσεις στην επιχειρηματικότητα

12:37 1/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Έξι θέσεις έπεσε στην κατάταξη για την ποιότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος η Ελλάδα και κατατάσσεται πλέον στην 67η θέση σε σύνολο 190 χωρών του «Doing Business», της ετήσιας έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι φόροι, η εφαρμογή συμβολαίων και η καταγραφή περιουσίας παραμένουν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για το επιχειρείν ενώ λειτουργούν ως αντίβαρο στις

όποιες μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο η δημιουργία ενιαίου φορέα ασφάλισης, του ΕΦΚΑ, ανεβάζει την Ελλάδα 19 θέσεις στην κατάταξη για το πόσο εύκολη είναι η ίδρυση νέας επιχείρησης. Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν το 51,7% των εσόδων τους σε φόρους και εισφορές και πρέπει να αφιερώνουν 193 εργατοώρες κάθε χρόνο, περισσότερες από 24 εργάσιμες ημέρες, για την τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 90ή θέση όσον φορά στην υψηλή φορολογία που συνδυάζεται με τη δυσκολία στην εξασφάλιση δανείου για τις επιχειρήσεις.

Τα μεγαλύτερα αγκάθια για την Ελλάδα, όπως και στο παρελθόν, είναι η εφαρμογή συμβολαίων σε περίπτωση αθέτησης των συμφωνηθέντων και η καταγραφή περιουσίας.

The post Παγκόσμια Τράπεζα: Η Ελλάδα χάνει έξι θέσεις στην επιχειρηματικότητα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα