Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το Iphone 5

01:51 13/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Η αγωνία των απανταχού gadgetάκηδων έληξε με την παρουσίαση του νέου Iphone 5 από τον Tim Cooκ. Οσοι χρησιμοποιούν την κορυφαία συσκευή της Apple  έχουν πολλά να περιμένουν από τη νέα της έκδοση, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά ένα χρόνο περίπου από τον θάνατο του »μεγάλου μυαλού» της εταιρείας, του αείμνηστου Steve Jobs.

Σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις το νέο προϊόν φάνηκε να καλύπτει τις απαιτήσεις των καταναλωτών, ένα κοινό που έτσι κι αλλιώς η Apple έχει εκπαιδεύσει να διαθέτει υψηλές απαιτήσεις.

Ας δούμε τι θα διαθέτει το νέο iPhone 5.
Πάχος 7.6 χιλιοστά (18% πιο λεπτό), βάρος 112 γραμμάρια (20% πιο ελαφρύ από το iPhone 4S).

Οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση 1136 x 640 pixel με Retina display στα 326 ppi. Τα apps στο iPhone 5 λειτουργούν κανονικά. Η Apple φροντίζει να βάλει μαύρο πλαίσιο γύρω από τα apps που δεν έχουν γίνει update μέχρι να ενημερωθούν και να γίνουν μεγαλύτερα, δηλαδή να καταλαμβάνουν όλη την οθόνη. Νέα οθόνη και αισθητήρες για την αφή μέσα στην οθόνη, όχι σε ξεχωριστό layer. H Apple λέει ότι είναι η καλύτερη οθόνη σε smartphone.

Επίσης, το iPhone 5 θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή Apple A6. 2 φορές ταχύτερος σε σύγκριση με το iPhone 4S σε όλες τις λειτουργίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, είχαν και τα στοιχεία που παρουσίασαν τα στελέχη της Apple για τις πωλήσεις των δημοφιλών προϊόντων της.

Ας ξεκινήσουμε από τα καταστήματα. Συνολικά υπάρχουν 380 Apple Stores σε όλο τον κόσμο με 1 εκατομμύριο επισκέπτες καθημερινά. Τα Mac είναι το Νο1 laptop στην Αμερική. Το iPad έχει σημειώσει 17.000.000 πωλήσεις μόνο τον Απρίλιο, Μαϊο και Ιούνιο. Συνολικά έχουν πουληθεί 84 εκατομμύρια iPad μέχρι τον Ιούνιο 2012 με το iPad να καταλαμβάνει το 68% της αγοράς tablets.

Το App Store μετράει ήδη 250.000 iPad apps με κάθε ιδιοκτήτη iPad να κατεβάζει παραπάνω από 100 apps. Συνολικά η Apple έχει πουλήσει 400 εκατομμύρια iOS συσκευές (iPhone, iPad, iPod touch). Νούμερα που ζαλίζουν. Και ιλιγγιώδη κέρδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα