Παπακωνσταντίνου χωρίς ταμπού: Έπαιρνα αντικαταθλιπτικά για να ισορροπήσω

12:41 15/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Πόσοι είχαν την τύχη να τους πάνε μαζί, πρώτη φορά σε δισκογραφική εταιρεία, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Λοΐζος για να ερμηνεύσουν τραγούδια τους; Ελάχιστοι!

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν απ’ αυτούς και το εξαργύρωσε.

Πώς;
Κατάφερε να πει πολλά «όχι» σε δουλειές που δεν τον εξέφραζαν αισθητικά και ιδεολογικά. Έτσι πήγε πολύ ψηλά χωρίς συμβιβασμούς.

Ποιο

ήταν το τίμημα του «πολύ ψηλά»; Να αμφισβητήσει ο ίδιος τον εαυτό του και να αναρωτηθεί αν αξίζει ως τραγουδιστής!
Ποιος; Ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές μας, που έχει τραγουδήσει κομμάτια όλων των μεγάλων συνθετών και έχει αγαπηθεί από δυο γενιές Ελλήνων!

Και πώς το αντιμετώπισε; Κατέφυγε σε ψυχίατρο και πήρε αντικαταθλιπτικά χάπια για πολλά χρόνια. Το λέει ανοιχτά «για να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι απαγορευτικό να ζητάς τη βοήθεια των ειδικών».

Η συνέντευξή του στον Μάνο Τσιλιμίδη (στη Realnews) είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γιατί αποκαλύπτει έναν Βασίλη που ελάχιστοι γνωρίζουν.
«Όταν φτάνεις σ’ ένα σημείο και όλοι προσδοκούν από σένα, σε «θεοποιούν», δυο δρόμους έχεις: ή να τρελλαθείς ή να προγειωθείς. Έχω ζήσει πολύ θαυμασμό και αγάπη -που είναι το πιο δύσκολο μείγμα. Δεν είναι εύκολο να το κουβαλάς, είναι απάνθρωπο, δηλαδή πέραν των δυνατοτήτων ενός ανθρώπου. Για να μην τους δυσαρεστήσεις προσπαθείς να συναντηθείς με την «εικόνα» σου, αλλά δεν βγάζει το μονοπάτι πουθενά -διότι αρχίζεις και χτυπιέσαι με τον εαυτό σου. Δε γίνεται να ζήσεις έτσι. Πρέπει να απελευθερωθείς και να καταλάβεις ότι δεν είσαι ο ήρωας των τραγουδιών που ερμήνευσες»…

Keywords
Αναζητήσεις
αντικαταθλιπτικα τραγουδια
Τυχαία Θέματα