Παραπέμπετ​αι στον Εισαγγελέα ο Ισίδωρος Κούβελος

22:15 6/3/2012 - Πηγή: Aixmi

Να παραπεμφθεί ο Ισίδωρος Κούβελος στον Εισαγγελέα Εφετών για ανακριβές  πόθεν έσχες αποφάσισε απόψε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς ο κ.Κούβελος δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο είχε καταθέσει το 1.000.000 δολάρια από εκποίηση μετοχών στην Αμερική .

το όνομα του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται και στη λίστα που

κατέθεσε στην επιτροπή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και περιλαμβάνει εμβάσματα προς το εξωτερικό από 100.000 ευρώ και πάνω.

Στο Εισαγγελέα Εφετών παραπέμπεται και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ  Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος τον Φεβρουάριο του  2001  προσχώρησε στο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη. Ο κ.Δημητρακόπουλος, αν και έχει στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, δεν έχει καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες όπως θα όφειλε.  

Από την έρευνα που έγινε στη λίστα  Βενιζέλου υπάρχουν 24 άτομα υπόχρεα για πόθεν έσχες – και ανάμεσα τους βρίσκονται τρεις εν ενέργεια βουλευτές και δυο ευρωβουλευτές. Ο έλεγχος που έχει γίνει στα 12 από τα 24 αυτά άτομα έχει ολοκληρωθεί χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο πόθεν έσχες τους.

Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί  ο έλεγχος και για τα υπόλοιπα 11 άτομα, καθώς αναμένεται η κατάθεση διευκρινίσεων που τους έχουν ζητήσει οι ορκωτοί λογιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα