Πέθανε η Σου Λάιον, η περίφημη «Λολίτα» του Κιούμπρικ

20:42 28/12/2019 - Πηγή: Aixmi

Πέθανε η περίφημη «Λολίτα» του Στάνλει Κιούμπρικ σε ηλικία 73 ετών. Η ηθοποιός Σου Λάιον ήταν μόλις 14 ετών όταν πρωταγωνίστησε στην ομώνυμη ταινία, που έγραψε ιστορία. Υποδύθηκε τον ρόλο της Ντολόρες Χέιζ, που αναστάτωσε τον καθηγητή Χάμπερτ. Κέρδισε τον ρόλο σε οντισιόν, στην οποία είχαν λάβει μέρος 800 κοπέλες.


Η ταινία ήταν βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βλαντίμιρ Ναμπόκοφ, που είχε απαγορευτεί στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Ο Κιούμπρικ

είχε αλλάξει πολλά στο αρχικό σενάριο, μεταξύ τους και την ηλικία της ηρωίδας από 12 σε 15 έτη, για να ξεφύγει από το αυστηρό κώδικά της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Τα γυρίσματα είχαν γίνει μυστικά στο Λονδίνο και οι αρχικές κριτικές ήταν μάλλον αρνητικές. Με την πάροδο των ετών οι απόψεις έγιναν θετικότερες.

Τα επόμενα χρόνια η Λάιον εμφανίστηκε σε ταινίες του Τζον Χιούστον και του Τζον Φορντ, αργότερα όμως εγκατέλειψε την ηθοποιία. Είχε παντρευτεί πέντε φορές και είχε μία κόρη.

The post Πέθανε η Σου Λάιον, η περίφημη «Λολίτα» του Κιούμπρικ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα