ΠΓΔΜ: Έγινε το πρώτο βήμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος

09:27 9/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε έκτακτη συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε το κείμενο της κυβερνητικής εισήγησης και το προώθησε στη Βουλή, αν και δεν εκκίνησε επί τόπου την απαιτούμενη κοινοβουλευτική διαδικασία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο MIA.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη αναθεώρηση, επέρχεται αλλαγή της ονομασίας της χώρς σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» αλλά και τροποποίηση στα άρθρα 3 και 49,

τα οποία αναφέρονται στο αμετάβλητο των συνόρων και στην προάσπιση των δικαιωμάτων της διασποράς αντίστοιχα, για τα οποία η Ελλάδα υποστηρίζει ότι υποθάλπουν αλυτρωτισμό επειδή επιτρέπουν αναθεωρητισμό σχετικά με την κοινή μεθόριο και παρεμβατισμό στα εσωτερικά άλλων χωρών.

Με την αναθεώρηση αυτών των δύο άρθρων καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχουν εδαφικές βλέψεις σε βάρος οποιουδήποτε γείτονά της και ότι το ενδιαφέρον για τη διασπορά δεν υποκρύπτει παρέμβαση σε ξένες υποθέσεις, σύνμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μίλε Μποζνιακόφσκι, σύμφωνα με το MIA.

The post ΠΓΔΜ: Έγινε το πρώτο βήμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα