7ήμερη εργασία -Τσίπρας: Θέλεις Μεσαίωνα -Μητσοτάκης: Ρίχνεις λάσπη

14:55 13/5/2019 - Πηγή: Aixmi

Μαίνεται ο πολιτικός «πόλεμος» για την 7ήμερη εργασία, μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τις οποίες η κυβέρνηση θεώρησε ως συνηγορία προς εργασία ολόκληρη την εβδομάδα. Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε από τα Γιάννενα στην καπνοβιομηχανία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και επικρότησε τη συμφωνία εργοδότη-εργαζομένων για 7ήμερη εργασία με καλύτερες αμοιβές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος λίγη ώρα αργότερα είπε ότι δεν πίστευε στα αυτιά ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις .«Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα

να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά. Ακόμη και για τον κ. Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο. Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα. Να μην του επιτρέψουμε να μας γυρίσει εκεί!».

Ακολούθησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός:

«Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τερμάτισε, έσπασε όλα τα κοντέρ. Αντί να δεσμευθεί για τη διατήρηση της μόνιμης 13ης σύνταξης που θα ψηφίσουμε μεθαύριο στη Βουλή, αυτός δεσμεύθηκε για την κατάργηση του 5ήμερου και τη καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας. Να συνάπτεται λέει επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη. Να μην υπάρχουν ούτε Κυριακές, ούτε γιορτές, ούτε σχόλες ούτε ανάπαυλά για τους εργαζόμενους. Και όλο αυτό λέει στο όνομα της προόδου.(…) Που σε μια αγορά εργασίας που έχει ένα εκατομμύριο άνεργους, θα συμφωνεί με απολύτως ισότιμους όρους με τον εργοδότη, να δουλεύει ήλιο με ήλιο και χωρίς σχόλες. Θέλει να γυρίσει τη χώρα στον Μεσαίωνα».

Η ΝΔ έκανε λόγο για «πρωτοφανή γκάφα» της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου και θύμισε ότι «το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για την επιχειρησιακή σύμβαση της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου!».

Η ανακοίνωσή της:

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε «13η σύνταξη» ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας “Παπαστράτος” και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της.

Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους.

Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

The post 7ήμερη εργασία -Τσίπρας: Θέλεις Μεσαίωνα -Μητσοτάκης: Ρίχνεις λάσπη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα