Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-Καθημερινής για το άρθρο του Κασιμάτη

00:31 18/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το άρθρο του «Φαληρέα», κατά κόσμον Στέφανου Κασιμάτη, στην Καθημερινή της Κυριακής.

Μάλιστα, σε μία όχι ιδιαίτερα συνηθισμένη κίνηση, το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία το χαρακτηρίζει «άκρως προκλητικό, εξοργιστικό και πολιτικά απαράδεκτο».

Στο άρθρο του, ο Στέφανος Κασιμάτης,

υποστηρίζει ότι όσοι πιστεύουν στη Δημοκρατία, οφείλουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Χρυσή Αυγή για την ευκαιρία που προσφέρει στη νομιμότητα «να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς».

Ο δημοσιογράφος, κάνει λόγο για «καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει» και καταφέρεται εναντίον στελεχών και βουλευτών του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζονται έκνομες ενέργειες, όπως καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων από λαθρομετανάστες κλπ.

Καταλήγει, μάλιστα, εξομοιώνοντας, ουσιαστικά, τη δράση της Χρυσής Αυγής με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι «κουκουέδες, συριζαίοι, χρυσαυγίτες – όλοι τους βλάπτουν τη Δημοκρατία εξίσου» και καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ευκαιρία που δίνει η Χρυσή Αυγή να καταδικαστεί κάθε μορφής βία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με επιστολή διαμαρτυρίας προς την εφημερίδα, την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Ζητά να δημοσιευθεί, αλλά και να τοποθετηθεί η εφημερίδα. Αφού ρωτάει «αν οι συγκεκριμένες απόψεις εκφράζουν το στίγμα της εφημερίδας, καταλήγει: «Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα τα ολοκληρωτικού τύπου κηρύγματα ενάντια στη Δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες που προωθούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα