Πολιτικός σεισμός από τη λίστα των 32 βουλευτών

11:56 23/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Ήταν απολύτως αναμενόμενο πως η επιβεβαίωση της ύπαρξης λίστας 32 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, θα έκανε άνω κάτω την πολιτική ζωή του τόπου.

Όταν το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών έφτανε στη Βουλή, άρχιζαν και η παραφιλολογία και οι ψίθυροι.

Οι αποκαλύψεις του κυριακάτικου Τύπου ήρθαν να επιτείνουν τα Ρίχτερ που ήδη δονούν από την Πέμπτη το Κοινοβούλιο, αλλά και να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη.

Για αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς

έδωσε εντολή στο Γιάννη Στουρνάρα να διαβιβάσει στον εισαγγελέα το φάκελο του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο πρωθυπουργός ζήτησε να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

Εντός της εβδομάδας η «λίστα των 32» αναμένεται να κατατεθεί και στη Βουλή, μετά από αίτημα του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών. Θα ζητηθεί η δημοσιοποίησή της;

Ο Θανάσης Νάκος δήλωσε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι δεν πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα προσώπων αν προηγουμένως δεν αποδειχθεί ότι έχουν κάνει κάτι επιλήψιμο.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει, ωστόσο, ότι αυτό συνέβη λίγο καιρό πριν, όταν οι βουλευτές σκαρφάλωσαν στα «κεραμίδια» με την περίπτωση του πολιτικού με το ένα εκατομμύριο ευρώ;

Λίγα 24ωρα μετά, το όνομα θα δινόταν στη δημοσιότητα και θα ήταν αυτό του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη Ισίδωρου Κούβελου!

Με άλλα λόγια, θύελλα ενόψει…

Keywords
Τυχαία Θέματα