«Ρουκέτες» Μπόμπολα κατά Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη, Καψή και τραπεζών

21:20 2/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Η κρίση που υπέβοσκε μεταξύ των μετόχων του Μega, όλους τους τελευταίους μήνες, ξέσπασε με την κατάθεση του Φώτη Μπόμπολα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά τα τραπεζικά δάνεια στα ΜΜΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πήγασος ΑΕ (εκδίδει το Έθνος, την Ημερησία και το Goalnews) και κατά 32,5% μέτοχος του Μega, στράφηκε ανοιχτά εναντίον των συνεταίρων του (Ψυχάρη και Βαρδινογιάννη), τονίζοντας -ούτε λίγο πολύ- ότι δεν έκαναν τίποτα για τη διάσωση του

Μega, ενώ από τα πυρά του δε γλύτωσε και ο διευθυντής ειδήσεων Μανόλης Καψής.

Ειδικότερα:

* Ισχυρίστηκε ότι ήταν ο μόνος που είχε αποφασίσει να βάλει «ζεστό χρήμα», υποθηκεύοντας μάλιστα το ίδιο του το σπίτι, αλλά οι δυο άλλοι -όπως ανέφερε- δεν ανταποκρίθηκαν.

* Έδειξε ότι τον χωρίζει χάσμα από τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος καταγγέλλει σε καθημερινή βάση την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για το διαφαινόμενο λουκέτο στο Μega. «Για τη σημερινή κατάσταση φταίνε οι ιδιοκτήτες του καναλιού», είπε. Είναι χαρακτηριστικό ότι την απάντηση αυτή έδωσε σε ερώτηση βουλευτίνας του Σύριζα «αν έχει ευθύνη η κυβέρνηση«.

* Κάρφωσε τον διευθυντή ειδήσεων του Μega Μανόλη Καψή ότι αυτενεργεί όταν βγάζει ανακοινώσεις, στις οποίες μιλά για κυβερνητικό σχέδιο να κλείσει το κανάλι. «Δεν έχει τέτοια εντολή από το διοικητικό συμβούλιο, που άλλωστε έχει να συγκληθεί πολύ καιρό», σημείωσε. Στην πραγματικότητα υπενόησε ότι ο Καψής παίρνει εντολές από τον Ψυχάρη για τις παρεμβάσεις που κάνει.

* Επιθετικός ήταν και για την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αν και δεν την κατονόμασε, φρόντισε να την «φωτογραφίσει» απολύτως, σημειώνοντας ότι δεν έβλεπε με καλό μάτι τη διάσωση του Μega επειδή έχει και άλλο κανάλι (το Star).

Στην τετράωρη κατάθεσή του ο Φώτης Μπόμπολας δεν κατηγόρησε ούτε στιγμή την κυβέρνηση. Αντίθετα, πολλοί αναγνώρισαν στα λόγια του έναν βραχίονα υποστήριξης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Ιδιαίτερα στάθηκαν στη «ρουκέτα» που εκτόξευσε εναντίον των τραπεζών, λέγοντας ότι δάνειζαν ΜΜΕ χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα