Σαν κορμός σοκολάτα…

04:25 4/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Οι σωστές αναλογίες ευθύνονται πάντα για το σωστό αποτέλεσμα… από τη μαγειρική έως το ‘φαίνεσθαι’ και το ‘είναι’ μιας υγιούς προσωπικότητας.

Τα συστατικά, φυσικά, προηγούνται και είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά π.χ. γάλα και αυγά για την κρεμ καραμελέ, μπισκότα και σοκολάτα για τον κορμό…

Όμως το ‘πώς’ και το ‘πόσο’ απ΄ το καθένα, είναι εκείνο που καθορίζει την υφή και την τελική γεύση του γλυκού (το πολύ γάλα και τα λίγα μπισκότα κάνουν ‘νερουλά’ τα γλυκά…)

Επίσης, όλα τα υλικά είναι χρήσιμα,

αρκεί να χρησιμοποιηθούν σωστά και να’ ναι εκτιμητέα η ύπαρξή τους από τον παρασκευαστή.

Αντίστοιχα:

Η απεριόριστη ελευθερία καταντά ασυδοσία και εν τέλει δρα σαν μπούμερανγκ για τα όρια που έχουν τεθεί για τον καθένα (ιδιαίτερα αν προσχωρούν και στα όρια των άλλων).

Η άνευ όρων δημοκρατία, σε άτομα που δυσκολεύονται να τη διαχειριστούν, είναι επικίνδυνη (για τα άτομα αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία).

Η εκτίμηση της διαφορετικότητας του καθενός που προσφέρει τις ικανότητες και δυνατότητές του σε ένα τομέα, χωρίς αποκλεισμούς και υποτιμήσεις, διασφαλίζει και τη σωστή λειτουργία του τομέα.

Η άσκηση της εξουσίας, τέλος, απαιτεί γνώση, φρόνηση, μέτρο και αυτοσυγκράτηση, ειδάλλως εγκυμονούν κίνδυνοι παράφορων συμπεριφορών και γενικευμένης ανομίας.

Η κοινωνία σήμερα, τους έχει όλους ανάγκη, στη σωστή όμως δοσολογία και αναλογία.

*H Ελιζάνα Πολλάτου είναι επίκουρος καθηγήτρια στην «Εκμάθηση Δεξιοτήτων στη Ρυθμική και Γενική Γυμναστική» του  T.E.Φ.Α.Α.- Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα